PUBLICITAT

El PS proposa la creació d’una comissió per a la gestió post-Covid

Aposten pel treball conjunt de polítics, administracions, societat civil i teixit econòmic

Per Irene Mas Fàbrega

Gerard Alís i Pere López en roda de premsa.
Gerard Alís i Pere López en roda de premsa. | PS

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) va proposar, ahir, la creació d’una comissió especial de reconstrucció i d’impuls econòmic i social després del pic de la pandèmia de la Covid-19 al Principat. Així ho va fer saber el primer secretari del PS, Gerard Alís: «Creiem que estem en un moment d’enorme responsabilitat i de moltes dificultats econòmiques i socials. És un moment de diàleg i de treball conjunt entre la classe política, les administracions i els representants de la societat civil i econòmica de tot el país». 


En aquest sentit, van explicar que ahir mateix van trametre una carta per explicar la iniciativa a la Síndica, al cap de Govern i als quatre grups parlamentaris que integren l’arc parlamentari del Principat actualment. La idea, segons va apuntar Alís, és «poder debatre i que s’aprovi la seva creació». En aquest sentit, el president del grup parlamentari, Pere López, va puntualitzar que «l’objecte és ampli i, per tant, es proposa una divisió dels treballs en diferents grups: la diversificació del model econòmic, la revisió i actualització del model turístic i comercial, la transició ecològica i energètica i la transició digital. Els temes també afecten el sistema sanitari i assistencial, les polítiques de benestar i, finalment, la modernització i optimització de l’Administració i del model territorial, el marc fiscal i el finançament de l’estat. Pel que es refereix a les relacions internacionals, es vol incidir particularment en allò que fa referència a la Unió Europea i al Consell d’Europa».


López també va explicar que la proposta va entrar a tràmit ahir i que, si s’aprova, preveuen una durada dels treballs de tres mesos. En aquest sentit, la comissió quedaria constituïda de cara a la tardor vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT