PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos morts en estavellar-se un helicòpter a La Vansa i Fórnols

El pilot tenia negocis a Andorra i estava realitzant tasques de manteniment de les línies elèctriques

Per Victoria Gómez Pérez

Dos agents dels Mossos al lloc del sinistre.
Dos agents dels Mossos al lloc del sinistre. | MOSSOS D\'ESQUADRA

Dues persones van morir ahir, després que l’helicòpter en què viatjaven s’estavellés sobre el paratge de Sant Marc, al terme municipal de La Vansa i Fórnols, a l’Alt Urgell. Segons les informacions oficials, a les 11.49 hores un testimoni va trucar al 112 alertant que l’aparell havia caigut i estava en flames. Les víctimes es trobaven fent tasques de manteniment de les línies elèctriques, servei habitual que ofereix l’empresa propietària de l’aeronau, Helitrans Pyrinees, amb base d’operacions a l’Aeroport d’Andorra-La Seu.

El pilot de l’helicòpter sinistrat era Haritz G.G., amo de Texbor, empresa ubicada a Aixovall que fabrica, entre altres, productes per aeronàutica, i també tenia una relació de negoci amb «l’empresa d’helicòpters pionera» al Principat, Heliand. Responsables d’ambdues societats van confirmar a EL PERIÒDIC el seu vincle amb G.G. però sense fer més declaracions. L’altra víctima és J.F., de Vilafranca del Penedès. Des de l’Aeroport d’Andorra-La Seu, més enllà de lamentar els fets, no es va facilitar cap informació. 
 

Desplegament

Fins al lloc dels fets es van desplaçar un helicòpter medicalitzat i una unitat terrestre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van confirmar la mort dels dos ocupants. També hi van acudir tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, un helicòpter bombarder i dos de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de les bases de la Seu d’Urgell i Cerdanyola. Un d’ells, però, no va arribar a la destinació, ja que es va considerar que la seva presència no era necessària, va informar Protecció Civil en un comunicat. A més, els efectius del GRAE, que van ser els primers a arribar a la zona del sinistre, van actuar amb extintors sobre les restes de l’aeronau per evitar que el seu incendi afectés la massa forestal.

Per part de Mossos d’Esquadra s’hi van desplaçar set unitats, entre elles la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA), que serà qui investigarà les causes de l’accident, i de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM). Des de la central de la policia catalana a la capital urgellenca no es va voler fer cap declaració al respecte i tota la informació es va facilitar a través del seu compte de Twitter.

PUBLICITAT
PUBLICITAT