PUBLICITAT

La frontera francesa registra un 40% més de vehicles

L’entrada per la hispanoandorrana, en canvi, cau un 18%

Per Irene Mas Fàbrega

Frontera francoandorrana.
Frontera francoandorrana. | Maricel Blanch

Les últimes dades que s’han fet públiques a nivell de Mobilitat indiquen que durant l’últim cap de setmana a la frontera del Principat amb França es va constatar un 40% més de cotxes en comparació a un cap de setmana equivalent del mes de juliol del 2019. A la frontera del riu Runer, en canvi, s’ha constatat, durant el mateix període de temps, una devallada del 18% en comparació a un cap de setmana similar del mes de juliol de l’any anterior. Així ho va fer saber ahir la ministra de Turisme, Verònica Canals, durant la roda de premsa de presentació de la campanya turística d’estiu que impulsa el Govern de manera conjunta amb Andorra Turisme.

Frontera amb França

Canals va relacionar les dades a la frontera francesa amb «la feina que s’ha fet i que s’està fent des dels comuns amb l’objectiu de crear més interès per les pròpies parròquies i que això motivi al retorn». En aquest sentit, va explicar que tenint en compte el full de ruta a seguir segons l’evolució de la pandèmia, a nivell de parròquies, juntament amb Infoturisme, s’han emprès accions com l’augment de les rutes de muntanya, de les rutes per ciclistes i dels itineraris, entre d’altres coses. 


En la mateixa línia, Canals va apuntar que té constància que el turisme francès en general és recurrent i va considerar que potser després d’aquestes vacances d’estiu, «de cara als mesos de setembre, octubre i novembre, trobaran una excusa per venir i que el contingut del país sigui la palanca que els faci decidir. De moment tenim esperança».

Frontera amb Espanya 

Pel que es refereix al descens en l’entrada de turistes per la frontera d’Andorra amb Espanya, la ministra va relacionar-lo amb el fet que «l’any passat el mes de juliol va començar el Cirque du Soleil, que és un espectacle que acollia a 5.000 persones per sessió, el 85% de les quals venien de fora i el públic principal era l’espanyol». Així, va considerar que aquest indicatiu potser no és determinant però va posar en consideració que «estem en una situació extraordinària».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT