PUBLICITAT

Artistes de la talla de Mónica Naranjo actuaran a Soldeu

La plataforma esquiable es convertirà en escenari i garantirà les mesures de seguretat davant la Covid-19

Per Irene Mas Fàbrega

Roda de premsa de presentació de l’Andorra Mountain Music 2020.
Roda de premsa de presentació de l’Andorra Mountain Music 2020. | SFGA/CEsteve

La campanya destinada a l’impuls del turisme que van presentar ahir la ministra de Turisme, Verònica Canals, el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, i el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, es tracta d’un seguit d’esdeveniments musicals amb artistes de renom internacional que tindran lloc els dissabtes d’agost i el primer dissabte de setembre. Segons va apuntar Canals, «la creació de la campanya de turisme ha estat una feina desenvolupada amb molt poc temps degut a la Covid-19. Hem hagut de reqüestionar moltes coses com campanyes publicitàries i esdeveniments».


La campanya s’anomena Andorra Mountain Music 2020 i està creada amb l’objectiu general d’atraure visitants provinents, sobretot, d’Espanya i França, que pernoctin al país. Tot i així, tenint en compte la situació sanitària del Principat, Budzaku va concretar que la iniciativa s’ha desenvolupat a partir de tres idees: en primer lloc, l’impuls del sector d’allotjaments turístics del país. En aquest sentit, el director general d’Andorra Turisme va explicar que es posaran entrades a disposició dels allotjaments perquè les puguin vendre més barates oferint paquets amb pernoctacions incloses, En segon lloc, que tots els diners que es recaptin a través de la venda d’entrades es destinin al fons solidari del Govern dedicat a la gestió de la crisi sanitària i econòmica del país i en tercer lloc, la intenció de mostrar Andorra com un destí cultural.


En aquest sentit, va apuntar que «hem buscat un festival multinacional amb artistes diferents i sobretot amb gèneres diferents per poder captar tots els públics possibles». Així, el primer concert anirà de la mà de Mònica Naranjo, que oferirà un concert a partir del qual repassarà tota la seva trajectòria musical; la seguirà el DJ Don Diablo, pioner de la música dance; l’artista sevillà Beret el 15 d’agost; la banda Texas; el conegut DJ Bob Sinclair i, finalment, Ainhoa Arteta actuarà el 5 de setembre. Tots els concerts menys el d’Arteta tindran lloc a la plataforma de Soldeu, que s’habilitarà per a la ocasió. El concert d’Ainhoa Arteta tindrà lloc a la plaça del Consell General amb un aforament limitat de 400 persones assegudes. 


Les entrades per tots els concerts es posaran a la venda aquest dijous vinent a través de la pàgina web d’Andorra Turisme i de la plataforma Ticketmaster. Els preus de les mateixes oscil·laran entre els 25 euros i els 39 euros.


L’emplaçament

Segons va explicar Torres, el lloc on es desenvoluparan els concerts «era un element important a tenir en compte sobretot amb la situació d’on venim. Hem treballat amb el Ministeri de Salut per definir les pautes d’aquest esdeveniment». 


En aquest sentit, va explicar que es va valorar que es tractés d’un espai ubicat a l’aire lliure, d’alta muntanya, que garantís la distància de seguretat entre persones i que l’espai es pogués delimitar: «Analitzant diferents ubicacions la que millor s’adaptava a aquest tipus de format i a les necessitats que teníem tant a nivell sanitari com de seguretat era justament la Plataforma de Soldeu». De la mateixa manera, s’ocuparà el 10% de la capacitat que té, que és de 10.000 metres quadrats. Això suposa que l’aforament màxim dels concerts sigui de 4.000 persones que estaran distribuïdes en petits espais de 400 persones. També va constatar que es van guiar per la garantia d’aparcament que té la parròquia i va explicar que «quan la gent arribi al recinte se’ls facilitarà una mascareta».


Acollida del sector hoteler

El director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, va considerar que «qualsevol cosa que facin és positiva per nosaltres. Esperem que això serveixi per acabar de donar l’impuls que ens falta per passar un estiu mig normal». Tot i així, va destacar que l’agost normalment és el mes que concentra més visites turístiques. Així, Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), va considerar que «calia fer alguna cosa també ara al juliol».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT