PUBLICITAT

92 municipis signaran demà la Declaració d'Andorra

  • El document pretén impulsar l'eix de l'E-9 entre Barcelona i París
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la reunió de treball del mes de juliol passat. Foto: ANA / M. T.

Els representants de 92 municipis de França, Catalunya i els comuns del país es reuniran demà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella per signar l'anomenada Declaració d'Andorra, una declaració conjunta que pretén potenciar l'eix de l'E-9. Aquest eix europeu, de moment inacabat, dibuixa una ruta estratègica entre Barcelona i París, passant per ciutats com Terrassa i Tolosa del Llenguadoc. La reunió, que comptarà també amb la presència del cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del Consell General de l'Arieja, Augustin Bonrepaux, servirà igualment per constituir un grup de treball permanent.

La Declaració d'Andorra es va elaborar el passat mes de juliol entre els representants dels tres territoris reunits a Andorra, liderats per l'associació francesa Via 9, l'Ajuntament de Terrassa i el Comú d'Andorra la Vella. L'objectiu del document, que demà se signarà formalment després d'una jornada de treball, és posar de manifest la necessitat de disposar finalment d'una nova connexió entre el sud de França i Catalunya, que uneixi dos pols de dinamització econòmica com són Tolosa i Barcelona.

La jornada de treball d'aquest dimarts inclourà les ponències del president del Consell General de l'Arieja, del secretari de Planificació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de Catalunya, Oriol Nel·lo, i del sotsdirector del Ministeri d'Ordenament Territorial andorrà, Esteve Comes, que parlarà de la millora de la connexió entre el país i l'eix E-9.

un llarg camí / Tot aquest moviment va començar amb la creació, a França, de l'associació Via 9, presidida per l'anterior alcalde d'Acs-les-Termes, Alain Chenebeau. L'associació va aconseguir aplegar un gran nombre de municipis, que volien organitzar-se per potenciar aquesta via de comunicació. Als principis de Via 9 s'hi van adherir, posteriorment, un conjunt de municipis de Catalunya, liderats per l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro.

El grup de treball, que a partir d'ara serà permanent, es va acabar d'ampliar el mes de juliol, amb l'adhesió dels comuns del Principat. Va ser llavors que es va fer una primera trobada a la capital del país i els representants dels tres territoris van donar suport a l'esborrany de la Declaració d'Andorra, que serà ratificada demà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT