PUBLICITAT

Un total de 126 alumnes participen al reforç escolar durant el mes de juliol

La idea és donar suport als infants en qüestions de lecto-escriptura

Per El Periòdic

Escola de Sant Julià de Lòria.
Escola de Sant Julià de Lòria. | Arxiu ANA

Avui comença el projecte de reforç escolar que es desenvoluparà al llarg del mes de juliol i del qual en prendran part un total de 162 alumnes i 78 docents. Es tracta d’una iniciativa que va sorgir dels mestres i a la qual el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va donar suport sobretot pel que es refereix als aspectes organitzatius.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va explicar que «bàsicament els alumnes que s’han inscrit són de primer i segon cicle», és a dir, infants d’entre 6 i 10 anys, i en aquest sentit, va destacar que «m’alegra que sigui així» perquè aquest fet demostra que «s’ha entès força la finalitat d’aquest reforç» ja que la idea fonamental és donar suport a infants en qüestions com la lect-escriptura, la comprensió lectora o el raonament matemàtic en català i en francès. Vilarrubla va assenyalar que «en aquestes edats és molt important» que els infants aprenguin a llegir i a escriure bé, i també a entendre i a expressar-se correctament per tal que la seva etapa escolar tingui èxit.


Així, la part de llengua és la que concentra la demanda més gran de reforç, si bé també hi ha famílies que han sol·licitat que hi hagi un suport en la part matemàtica. Finalment, la ministra d’Educació va constatar que les famílies interessades han estat aconsellades pels docents que les han orientat. Els alumnes podran fer ús del servei de reforç una hora al dia i els docents podran organitzar el temps que això ocupi de la manera que els vagi millor, va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT