PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els taxistes i Gallardo negocien una central única i una ‘app’ conjunta

El col·lectiu, que es manté dividit, aprova una taula de treball per arribar a un acord

Per Victoria Gómez Pérez

Taxistes esperant en una parada d’Andorra la Vella.
Taxistes esperant en una parada d’Andorra la Vella. | TONY LARA

L’Associació de Taxistes Interurbans (ATI) va organitzar ahir al matí una trobada amb el màxim responsable de Transports, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el secretari d’Estat Eric Bartolomé, altres associacions de taxistes i represants de FEDA per trobar un punt d’unió que permeti al col·lectiu formar part d’una única central telefònica i compartir una aplicació mòbil que gestioni el servei. Una proposta que, d’entrada, la principal organització del país, l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) rebutja, perquè tal com va declarar el seu president, Josep Lluís Donsión, «nosaltres som autosuficients amb la nostra central pròpia».

Tot i això, segons el tresorer de l’ATI, Hassan Akaou, Gallardo «ens ha dit que podem ser mil associacions», però que «ens hem d’unir per tenir un millor control de tots els serveis que oferim». Això, a parer de l’ATI, s’aconseguiria a través de Taxitronic, la plataforma que ells mateixos fan servir des de fa més de cinc anys, ja que és compatible amb la majoria d’aplicacions per a demanar taxis d’arreu d’Europa i garantiria la protecció de dades dels clients, «cosa que no passa actualment amb el servei de radiofreqüència –i que utilitza l’ATA–». 

A més, la trobada va servir per plantejar una actualització de la llei del sector que data del 1992 i que, tal com afirmen els taxistes, ha quedat «totalment obsoleta». Gallardo, però, els va advertir que els canvis s’haurien de fer d’acord amb el nou Codi de Circulació, però es tindran en compte les seves demandes i excepcions com, per exemple, el permís de l’ús del mòbil, tant per rebre trucades com per comprovar l’aplicació, mentre es condueix.

Amb la voluntat de trobar el màxim consens, tots els participants en la reunió van aprovar organitzar una taula de diàleg periòdica que serveixi per millorar el servei públic que ofereix actualment el col·lectiu i «equiparar-nos als Estats veïns», va apuntar Akaou. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT