PUBLICITAT

Més d’un 65% dels hotels oberts durant aquest cap de setmana

La Unió Hotelera preveu una ocupació de gairebé el 50% dels allotjaments turístics oberts

Per Irene Mas Fàbrega

Turistes a l’Avinguda Meritxell l’estiu passat.
Turistes a l’Avinguda Meritxell l’estiu passat. | Maricel Blanch

Segons va informar ahir la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) a través d’un comunicat de premsa, les dades de previsió d’ocupació per aquest cap de setmana són d’un 47,57% a tot el país tenint en compte que hi ha entre un 65% i un 70% dels hotels oberts, sense comptar els de temporada. En aquest sentit, com a mostra, el director de l’UHA, Jordi Pujol, va explicar a EL PERIÒDIC, que «nosaltres tenim 80 hotels. D’aquests, 10 són de temporada. Sobre la resta, aquest cap de setmana en tindrem una cinquantena d’oberts». 


A banda d’aquesta informació, Pujol va constatar que tots els hotels que han obert han de comptar, com a mínim, amb el 80% de la plantilla per garantir-ne el funcionament. Així, els allotjaments turístics que han reprès l’activitat, si havien aplicat alguna de les mesures sobre els treballadors proposades pel Govern per a la gestió de la crisi econòmica derivada de la Covid-19 com la reducció de la jornada laboral o la Suspensió Temporal del Contracte Laboral, han hagut de reincorporar gairebé el total de la plantilla o cobrir les places vacants. Tot i això, el director de l’UHA va apuntar que el total de persones contractades a cada hotel depèn dels serveis que hagi reprès el mateix.

Previsió d’ocupació actual 

Concretament, la parròquia que concentra més reserves per aquest cap de setmana és la d’Encamp, que té un 76,34% de reserves als hotels. La segueix Escaldes-Engorday, amb un 58,75% de la seva oferta d’allotjament turístic d’aquesta tipologia plens i Andorra la Vella, amb un 58,43%. Tot i així, totes les parròquies del Principat constaten una ocupació hotelera important durant el cap de setmana. En aquest sentit, la Massana preveu un 55,87% de l’ocupació, el Pas de la Casa un 33%, Canillo un 26,10%, Ordino un 16,38% i Sant Julià de Lòria un 10%. En global, el dia que es rebran més visites de turistes serà el dissabte.

Ocupació real passada

En referència al cap de setmana del 26 i 27 de juny, l’UHA va constatar que les dades reals d’ocupació van estar molt per sobre de les previstes dies abans i aquest fet el van atribuir a les reserves d’última hora. En aquest sentit, sobre el 24,02% de previsió d’ocupació, la xifra definitiva i real va ser del 56,66%, fet que suposa una variació del 135,89% entre la dada de previsió i la dada definitiva. També van apuntar que el passat va ser el primer cap de setmana que s’obrien hotels i tan sols el 20% dels d’allotjaments turístics van obrir.


Previsió d’ocupació

Jordi Pujol també va constatar que fer una previsió d’ocupació pels mesos vinents és difícil tenint en compte que «fa un mes en vam fer una de tot l’estiu i amb el que teníem sortia una ocupació del 27% el juliol i d’un 38% a l’agost, però veient les dades reals creiem que seran per sobre de tot això. Al final, les reserves d’última hora sempre acaben fent que l’ocupació augmenti i que no es pugui comptabilitzar del tot bé a les previsions». 


En relació amb les reserves d’última hora, Pujol també va explicar que l’efecte que pot causar la rebaixa de preus per captar clients pot ser reversible a la llarga, perquè pot ser que quan es normalitzin aquests preus que s’han rebaixat durant una època, els clients no tornin perquè els trobaran elevats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT