PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caldea preveu tancar l’estiu amb un balanç moderadament positiu

La recuperació progressiva serà possible gràcies a «l’acceleració» de reserves pels mesos de juliol i agost

Per Judith Sáez

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general, Miguel Pedregal, davant la llacuna panoràmica, ahir.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el director general, Miguel Pedregal, davant la llacuna panoràmica, ahir. | El Periòdic.

Caldea torna a obrir les portes al públic avui. Amb una cloenda positiva pel que fa als ingressos de 2019 i una acceleració de reserves a la seva web aquestes últimes setmanes, el director general del centre termolúdic, Miguel Pedregal, preveu una «recuperació progressiva» i un «balanç de l’estiu moderadament positiu».

La cònsol major de la parròquia d’Escaldes-Engordany i presidenta de l’spa termal, Rosa Gili, va valorar així durant l’acte de reobertura la rellevància de Caldea com a «atractiu turístic» i va celebrar que «la gestió ha estat bona» i, per tant, serà un punt a favor per superar les complicacions econòmiques que ha presentat la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, es mostrava afí a la direcció i l’equip del centre, els quals ja han reincorporat gairebé la totalitat de la plantilla.

D’acord amb declaracions de Pedregal, ara per ara tan sols queda entre un 20 i 30% de personal en situació de suspensió temporal del contracte de treball (STCT) i l’objectiu és «retornar a la normalitat tan aviat com sigui possible» amb la reincorporació de tots ells en els pròxims dies. No obstant el director anunciava la possibilitat de tenir un mes d’agost «profitós, productiu i amb bona freqüèntació», assumia que la situació serà atípica i diferent d’«anys normals».

De fet, seguint les mesures de seguretat dictaminades pel Ministeri de Salut, Caldea ha limitat el seu aforament reduint-lo al 30% de la màxima capacitat d’usuaris, recomana la reserva anticipada d’entrades amb data i hora exactes i incrementarà els serveis de neteja i desinfecció. En concret, des del termolúdic asseguraven que els «protocols d’higiene i de superfícies d’aigua i aire són més exhaustius que mai» i que totes les aigües termals estan tractades amb clor, llum ultraviolada (UV) i desinfectants d’alt espectre, fet que seria suficient per matar el virus d’acord amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Pel que fa a altres mesures de seguretat, destaquen l’ús d’equips de protecció per part de tot el personal; l’obligatorietat d’utilitzar mascareta a tots els espais comuns, fins a arribar als vestidors i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic constantment. Per això, també s’han delimitat uns circuits i col·locat diversos dispensadors automàtics arreu de tot l’edifici. Amb tot, Pedregal va reconèixer que el Govern els va informar que es podria augmentar l’aforament «si tot va bé».

Bany sobre el Valira

La reobertura de Caldea va coincidir també amb la inauguració d’una nova instal·lació, que ahir ja van poder provar alguns socis durant la preobertura del centre. Es tracta de la llacuna panoràmica, amb aforament per a 30 persones i que està suspesa de la façana de l’edifici, just uns vuit metres per sobre del riu Valira. Un dels atributs que li aporten originalitat i atractiu visual, constatava el director general del termolúdic, són «les seves parets i fons transparents amb el qual la gent que està a l’aigua pot veure el transcurs del riu».

Aquesta proposta estava prevista iniciar-la durant la temporada 2019-2020, un tret de sortida que ha hagut d’esperar a principis de juliol a causa de l’arribada de la pandèmia al Principat. Tanmateix, tant des del centre com el comú escaldenc mantenen esperança per desenvolupar una bona temporada turística estival i confien que «davant del nostre mercat de proximitat podem ser un destí-refugi per fer una escapada d’uns quants dies i sentir-se segurs», deia Pedregal, qui emfatitzava en el fet que «Andorra està molt ben preparada, les coses s’han fet molt bé, la població està molt conscienciada i tindrem turistes que tornaran».

La previsió d’ocupació dels hotels d’Escaldes-Engordany és de 58,75% entre dissabte i diumenge, d’acord amb les dades facilitades per part de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). Des de Caldea van informar, a més, que això respon al fet que hi haurà oberts un 40% dels hotels de la parròquia. En concret, són una dotzena del total, que són 31. La setmana vinent es preveu que obrin un 70% dels establiments turístics d’Escaldes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT