PUBLICITAT

Esdeveniments musicals com a incentiu turístic durant l’estiu

La ministra Canals explica que l’estructura i la creació de la taxa turística segueixen sobre la taula

Per Irene Mas Fàbrega

Els consellers durant l’última sessió de Consell General de preguntes al Govern.
Els consellers durant l’última sessió de Consell General de preguntes al Govern. | Eduard Comellas

En el context del Consell General que va tenir lloc ahir a la tarda, la consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) Susanna Vela va formular una pregunta dirigida a la ministra de Turisme , Verònica Canals, referent a la campanya de promoció turística d’estiu i de la que es preveu desenvolupar l’hivern que ve. En aquest sentit, la ministra de Turisme va explicar que el dilluns vinent es presentarà «l’esdeveniment musical de l’estiu». 


Així, va constatar que a banda de la campanya, «s’ha treballat el contingut d’esdeveniments per ultimar la presa de decisió de venir a Andorra». Va anunciar, doncs, que es duran a terme activitats  musicals cada cap de setmana del mes d’agost i el primer cap de setmana de setembre i que, pel contingut, es treballarà per crear una oferta musical transversal.


En aquesta línia, la ministra de Turisme va apuntar que s’ha treballat amb la resta de ministeris i amb els comuns  «per intentar donar a conèixer tot el que hi ha a nivell cultural a Andorra i veure sobre quin segment ens volem posar per a l’oferta futura. No toquem només un tipus de públic, volem tenir una oferta cultural el més àmplia possible». Així, va informar que també s’allargarà el Shopping Festival «un o dos caps de setmana» i que es desenvoluparan accions des dels comuns que permetran donar visibilitat a les activitats que ofereixin a l’àmbit parroquial.


Pel que es refereix a la campanya turística d’hivern, Canals va explicar que es definirà segons l’evolució de la situació sanitària: «Si hi hagués una tornada a la normalitat, s’ampliaria la campanya a mercats internacionals».

Creació de la taxa turística

També durant la sessió de Consell General, el conseller general del PS Roger Padreny va demanar a la ministra de Turisme en quin estat es troba la idea d’aplicar una taxa turística que fa cinc anys es va posar sobre la taula. En aquest sentit, Canals va explicar que «amb el full de ruta que estem treballant una de les coses que es va comentar va ser la taxa turística. Abans de la Covid-19 havíem fet reunions amb la intenció de veure com podia estructurar-se. És una taxa que revertirà al sector turístic, que és un dels eixos que valoràvem moltíssim. La Covid-19 ens ha obligat a parar-ho tot».

Salut prepara plans de contingència per rebrots

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar, ahir, que el Govern treballa en l’elaboració de plans de contingència transversals per afrontar possibles rebrots de Covid-19. En aquest sentit, va constatar que per definir-los es tenen en compte paràmetres com els indicadors d’emergència o la resposta assistencial, entre altres coses. Per altra banda, va anunciar que el ministeri preveu contractar infermers i metges pels quals es vetllarà per proporciona-los material protector i se’ls garantirà un accés ràpid al diagnòstic. A banda d’això, va informar que s’impulsarà un programa de suport psico-emocional per a les persones que ho necessitin. Finalment, també va ser objecte de debat el fet que el director general del SAAS no es rebaixi el sou a resultes de la pandèmia o el que va cobrar l’epidemiòleg i assessor del Govern, Oriol Mitjà.

El PS agraeix la feina que va desenvolupar Josep Estañol

Durant la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir a la tarda, el PS va demanar al Govern sobre el conveni signat entre l’Administració i el notari Josep Estañol. Abans de fer-ho, però, Pere López va posar en valor la tasca desenvolupada per part del mateix i va destacar que des del grup parlamentari lamenten que la causa per la qual va haver de deixar d’exercir fos una malaltia. Per altra banda, el debat originat per la pregunta va girar entorn la disposició legal aprovada recentment que indica la obligatorietat de lliurar els instruments públics indexats i digitalitzats. Així, el cap de Govern va explicar que des de l’1 de gener del 2018 els documents s’han d’entregar en digital.

El Govern retornarà l’import del transport escolar

Durant la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va anunciar que el Govern retornarà l’import del transport escolar proporcional al temps que les famílies no hagin fet ús d’aquest servei a resultes de la crisi sanitària de la Covid-19 i les mesures que es van prendre per prevenció com el tancament dels centres educatius. Vilarrubla va explicar que la decisió es va prendre després de negociar amb les companyies de transport. 


Per altra banda, va posar en valor la resposta de l’Administració davant la pandèmia al país. Vilarrubla va destacar que l’actuació del Govern i concretament del Ministeri d’Educació durant aquests quatre mesos «sempre ha estat focalitzada en les persones». Així, va recordar que es van emprendre iniciatives com la compra de material tecnològic o la modificació de l’accés a beques. 


Tot això va ser després que el conseller general del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Oliver Alís, plantegés la pregunta dirigida al Govern a l’hemicicle.

L’Administració posa en valor la tasca d’A2 Security

El conseller general del PS Jordi Font va referir-se a la contractació de l’empresa A2 Security per segona vegada per part del Govern, que treballa per a la captació d’inversió estrangera, durant la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir. 


En aquest sentit, va demanar que des de l’Administració s’aclarís en què consisteixen els treballs i serveis que l’empresa desenvolupa al Principat i va demanar al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que li feS arribar el contracte que ha formalitzat el Govern amb l’empresa per «esvair dubtes». Gallardo va respondre que la contractació és pública i legal i que no hi ha «res a amagar». 


En aquest sentit, va explicar que l’empresa s’ha tornat a contractar perquè «està donant bons resultats» i que ja els havia donat quan es va formalitzar el primer contracte amb l’empresa, el 2019, per valor de 25.000 euros. El contracte actual està en funcionament des del juny i és de 21.250 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT