Remodelació del Funicamp per a l’impuls turístic i econòmic
El parc de bicicletes obre demà de manera parcial i ho farà totalment al llarg de la setmana vinent
El Comú d’Encamp fa dies que treballa en la millora del Funicamp a nivell de circuits, senyalització i promoció dels mateixos amb l’objectiu d’atraure el turisme ciclista especialitzat en BTT. Així ho va fer saber el conseller de Turisme del comú, Josep Maria Marot, a la roda de premsa posterior a l’últim Consell de Comú que es va celebrar a la parròquia.
El parc de bicicletes obre demà amb la recent habilitació de 90 quilòmetres de pista dedicats a la pràctica en qüestió. La distància esmentada està fraccionada en 11 circuits, set del quals es troben dins el domini esquiable i, per tant, durant l’estiu es reaprofitaran. La data de reobertura, segons va explicar Marot, «per causes de la Covid-19 porta una mica de retard. A més, pot ser que hi hagi algun dels circuits que, ja sigui per tema de senyalització i vetllant per la seguretat, obri el 8, 9 o 10 de juliol».
Pressupost de 15.000 euros
El comú va reservar un pressupost de 15.000 euros pel Funicamp, del qual s’han gastat 3.300 euros destinats a l’estudi de les instal·lacions. La resta, segons va apuntar Marot, es reserva «per si haguéssim de subcontractar una empresa privada». Tot i així, la idea és fer servir recursos de la pròpia administració per enllestir el parc. Marot va assenyalar, per exemple, que per aprofitar recursos s’han emprès iniciatives com la rehabilitació de camins vells per a la obertura de noves pistes que estaran classificades per nivells i que permetran que tothom pugui fer bicicleta a la zona.
Pla de xoc
Per altra banda, el conseller de Turisme encampadà va explicar que des de l’Administració s’ha impulsat un pla de xoc compost per 30 mesures que es preveuen implementar a curt termini i que tenen com a objectiu pal·liar els efectes de la crisi sanitària provocada per la Covid-19: «És un pla de xoc que s’ha treballat amb tot el teixit empresarial i on tots els departaments del Comú d’Encamp han aportat el seu granet de sorra». En aquest context, Marot va posar en valor que la parròquia ja comptava, abans de la crisi sanitària, amb «cinc hotels que estan equipats amb el segell del Govern referent al bikefriendly, que servirà per ajudar-nos a donar més cobertura al circuit de ciclistes».
En la mateixa línia, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va declarar a EL PERIÒDIC que el comú es mostra optimista pel que fa a la reactivació econòmica a la parròquia de cara a l’agost i va considerar que perquè l’optimisme es tradueixi en reserves «és important promocionar tot el que tenim a la parròquia». En aquest sentit, s’han impulsat paquets d’activitats que estan inclosos als preus de lloguer d’alguns allotjaments turístics: «Des del comú impulsem paquets que inclouen guies turístiques, visites a museus, rutes amb BTT, el Funicamp, etc. i des de les agències els venen per promocionar tots els allotjaments turístics. Així, pel mateix preu que tu pagaries l’habitació, gaudeixes de tots aquests serveis comunals de manera gratuïta». A banda d’això, quan s’obri el Funicamp «tindrem dues botigues també obertes de lloguer de bicicletes».
Tal com va explicar Marot, altres mesures destacades que formen part del pla de xoc que vol fomentar la reactivació econòmica a Encamp són «l’ampliació de les terrasses, que avui dia ja són una realitat per tots els bars, restaurants i hotels o la sensibilització i fidelització per la compra del residents, tant de la parròquia i dels nacionals, i que ens puguin venir a veure a través d’aplicacions i de targetes amb l’objectiu que la gent compri més producte local i que consumeixi una mica més el nostre producte local».