Escaldes-Engordany
La Federació de Natació prega per unes instal·lacions pròpies
El president, Joan Clotet, afirma que «una seu nacional per entrenar en sec i en aigua ens faria créixer»
El nou president de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Joan Clotet, i el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep M. Cabanes, van anunciar ahir la continuitat del patrocini de l’entitat bancària a la federació. Cabanes va voler «felicitar el nou president» i va recordar que «aquest càrrec mai és fàcil i no és remunerat, però es tracta d’una federació molt rodada que fa una gran tasca i cada dia més joves defensen el nostre país i el nostre himne a través de la natació». La subvenció és de 15.000 euros anuals i suport d’instal·lacions per organitzar actes. «Des d’Andbank, donem suport a l’esport base i la natació és un bon exemple», va afegir el representant de l’empresa andorrana.
Instal·lacions
Durant l’acte, Clotet va parlar sobre l’absència d’unes instal·lacions pròpies de la FAN, cosa que dificulta molt els entrenaments al Principat. «Alguns esportistes han de baixar a Lleida o a Barcelona per entrenar en una piscina olímpica», va declarar el nou president. I és que la piscina dels Serradells, l’única olímpica del país, es troba en un procés d’obres que no té data de termini. «No sabem quan estarà disponible exactament, però desitgem que sigui el més aviat possible», va pregar Clotet.
El nou màxim mandatari de la natació nacional va deixar clar que una seu pròpia seria un trampolí, i mai millor dit, per a la federació: «Si alguna cosa ens faria créixer seria tenir unes instal·lacions pròpies. Demanem una seu nacional on poder entrenar en sec i en aigua. Ara mateix, no hi ha una seu oficial de la federació. Per a poder entrenar, ens ajuden els clubs». A més, «s’ha de buscar on entrenarem a partir del setembre», va afegir Clotet, recordant que ara estan realitzant les essions al CEO d’Ordino de manera temporal, cosa que agraeix al Govern: «Ens estan ajudant moltíssim en tot el que els hem demanat. La gestió de poder disposar del CEO després de la Covid-19 ha sigut clau». Per això, a escala institucional «continuarem les bones relacions amb el Govern. Col·laborem amb ells per promocionar Andorra com a destinació de turisme esportiu i ens ajuden a fer que la federació pugui aprofitar les instal·lacions del Pas de la Casa. A més, seguirem col·laborant amb el Ministeri de Salut per seguir els protocols».
El paper de la FINA
Els acords amb la Federació Internacional de Natació (FINA) també són clau per la FAN. A banda de «mantenir les bones relacions amb els clubs i el COA», pel nou president, el paper de la FINA és vital, ja que dona suport amb una subvenció de 25.000 dòlars. «Ens dona pas a fer sortides dels atletes a l’exterior, comprar material nou i part del sou del director tècnic. Ens ha costat ser una federació creïble i aconseguir aquest tipus de subvencions. Ara portem tres dels quatre anys d’acord i haurem de renovar-lo al 2021», va donar a conèixer Clotet. D’altra banda, el president va afirmar que «amb altres patrocinadors intentaran cobrir despeses com el transport o la roba».
Altres objectius
A més, la FAN es va marcar objectius esportius i corporatius per la present legislatura. A escala esportiva, les notícies no són precisament bones, com també passa en la resta d’esports: «La Covid-19 ens està afectant. Al 2020, només es disputaran un 50% de les competicions previstes. Moltes d’elles a Catalunya i la resta d’Espanya s’han aturat. La Federació Catalana encara no sap quin escenari tindrem». No obstant això, els esportistes sí que acabaran la temporada d’entrenaments aquest mes i reprendran l’activitat al setembre.
«En natació, volem consolidar l’equip nacional. Teníem un equip molt potent pel 2021 amb 12 candidats molt preparats. Ara, només ens queda pensar pel 2023», va lamentar Clotet, sense oblidar-se de les altres disciplines: «En natació artística, estem buscant formacions perquè puguin sortir entrenadores noves i volem promocionar l’equip nacional i fer créixer la base. Estem lluitant per tenir natació artística en els propers Jocs dels Petits Estats. En waterpolo, abans teníem tres equips competint a Andorra i ara només queda un. Estem buscant solucions per créixer».
A escala corporativa, «hem millorat la nostra imatge. Hem incorporat un cap de comunicació, per gestionar les xarxes socials. També hem renovat la pàgina web», va revelar el president de la federació.