PUBLICITAT

Jover assumeix la sentència pel tuit contra els Cierco

L’organisme judicial el condemna a pagar 2.500 euros

Per Irene Mas Fàbrega

El ministre Portaveu, Eric Jover, durant una roda de premsa.
El ministre Portaveu, Eric Jover, durant una roda de premsa. | SFGA/CEsteve

Durant el torn de preguntes posterior a la roda de premsa del Consell de Ministres, el ministre Portaveu, Eric Jover, va confirmar que acatarà la sentència que dictamini el Tribunal Superior de Justícia en referència al cas del tuit que feia ús de paraules com «bandolers» o «xusma», referents als germans Cierco. L’organisme judicial preveu condemnar a Jover a una multa de 2.500 euros: «Acataré la sentència judical. Són 2.500 euros més els costos judicials que hauré d’assumir».


Tot i així, va voler deixar constància que «en primera instància la Batllia va desestimar la demanda que havien interposat els germans Cierco» i va posar en valor que «és interessant agafar el context amb el que es va produir aquest desafortunat tuit per part meva. Ens trobàvem a la legislatura passada, jo era ministre d’Educació, una legislatura molt marcada per la crisi de la Banca Privada d’Andorra (BPA). De fet, des del 2015 que es va produir la crisi de BPA van començar a aparèixer moltes fake news a mitjans digitals del país i també de fora que van venir a contaminar una mica l’opinió pública a vegades amb informacions no contrastades  o amb notícies que s’ha demostrat que són falses. Sovint aquestes informacions anaven dirigides contra el Govern d’Andorra i el teixit econòmic del país». 


A banda d’aquests fets, Jover va explicar que el 2019, durant el període pre electoral, van tornar a aparèixer notícies associades a una acusació de suborns al cap de Govern de torn. Posteriorment, es va demostrar que es tractava d’informacions falses. Tot i així, va reconèixer que «la meva forma no va ser l’adequada, i segurament vaig ser molt més dur del que tocava. Així acataré aquesta indemnització que haig d’afrontar cap als germans Cierco».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT