PUBLICITAT

Andorra la Vella

Absolen l’autora dels missatges a Martí i Saboya

El fiscal demanava cinc mesos de presó per tràfic d’influències

Per Lídia López

Antoni Martí entrant a declarar pel cas amb el seu advocat.
Antoni Martí entrant a declarar pel cas amb el seu advocat. | MARICEL BLANCH

El Tribunal de Corts va absoldre ahir la dona d’Higini Cierco, del càrrec de tràfic d’influències. El fiscal general, Alfons Alberca, havia quedat sol en el procés, i demanava per a l’acusada cinc mesos de presó per uns missatges enviats a través de l’aplicació WhatsApp a Antoni Martí, Gilbert Saboya i Jordi Alcobé.

Els fets es van produir l’any 2016, entre els mesos de maig i agost, quan l’acusada va remetre diversos missatges adreçats a l’aleshores cap de Govern, Antoni Martí, i els ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i d’Administració Pública, Jordi Alcobé. La denúncia va ser interposada pel mateix Govern, en considerar excessius els missatges enviats per Martínez, que s’hauria defensat al·legant que es tractava de comunicacions amb caràcter de «desesperació» i també de «tristesa», buscant ajuda per la mala situació familiar que vivia en aquell moment, però en cap cas, amb un to amenaçador o per generar influència.  

Finalment, els magistrats del Tribunal implicats en el cas li van donar la raó perquè no va considerar que es pogués considerar un delicte penal. De fet, a la decisió també hi va influir el fet que, durant la vista oral celebrada el passat mes de febrer, els mateixos implicats van declarar que no s’havien sentit influïts per l’acusada i es van retirar de la causa, motiu pel qual només hi restava el fiscal general. Per aquest motiu, s’han declarat d’ofici les despeses processals causades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT