PUBLICITAT

Andorra la Vella

Quatre anys de presó per a un padrí per abusar de la néta

També es prohibeix al condemnat contactar amb la jove en sis anys

Per Lídia López

Interior de la Batllia.
Interior de la Batllia. | MARICEL BLANCH

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a quatre anys de presó condicional al padrí que va ser acusat d’abusos sexuals a la seva néta, que en el moment dels fets tenia 10 anys. A més, la sentència també li va imposar la prohibició d’establir cap mena de contacte amb la noia durant els pròxims sis anys. 

Els successos es van donar entre els anys 2010 i 2011 segons la denúncia, que no va arribar fins al 2017, quan la nena va explicar a la seva mare el que li havia passat. La jove va acusar el seu avi d’obligar-la a veure pel·lícules d’alt contingut pornogràfic, així com de fer-li fotografies semi nua i d’haver-li fet tocaments a les seves parts íntimes en almenys una ocasió. La defensa va al·legar al judici que les acusacions eren part d’una conxorxa instrumentada per la mare de la jove amb qui l’acusat va reconèixer no tenir una bona relació, després que aquesta se separés del seu marit, pare de l’afectada i fill de l’acusat.

Inicialment, la Fiscalia va demanar sis anys de presó per a l’acusat, una xifra mínima per la seva avançada edat, que supera els 80 anys. La defensa, en canvi, demanava l’absolució per tractar-se d’una invenció de la jove. Finalment, la pena imposada va ser de quatre anys de presó i sis anys sense contactar amb la noia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT