La classe tricolor desdibuixa la Seu en una segona part memorable

• La tova defensa alturgellenca no pot amb el demolidor quartet ofensiu del líder
LA SEU D'URGELL

Cristian embogeix en fer l'1-3 amb el meta Grego darrere abatut, ahir a la Seu Foto: TONY LARA

El clàssic entre la Seu i l'Andorra més especial que mai per la situació de tots dos equips a la taula va ser clarament tricolor. L'equip de Richard Imbernón arribava com a líder en solitari després de la victòria de dimecres i no va fer més que refermar-lo amb una golejada històrica: 1-6.

Sense el lesionat Somoza i les baixes d'última hora per motius personals de Mejías i Toscano l'Andorra arribava al clàssic sense tres dels titulars. Un revés inesperat sobretot per l'absència del capità. Sense ell l'estil particular de joc tricolor no va ser tan centralitzat en la distribució però va ser igual de letal. La Seu va demostrar tenir un bon equip del mig del camp cap amunt però la defensa va estar excessivament tova i davant d'un equip fromat i de classe com és l'Andorra ho va pagar amb un dolorós 1-6.

Seria una errada, però, pensar que la golejada va consistir en bufar i fer ampolles. Ni molt menys. La Seu va dominar d'inici davant un Andorra desconegut i desubicat sense la referència de Mejías. Carlos, Toni i Lluís van fer seva la pilota amb un joc descarat. La primera ocasió clara, però, la va tenir un dels desitjats per Imbernón l'estiu passat, Aleix ?una tarda molt fluixa per a ell, amargat per Emili?, que en el minut 12 va encarar Ferran Pol i el meta andorrà va evitar l'1-0. L'àrbitre, però, va pitar servei de porteria que va acabar amb Joel anticipant-se a la defensa i el meta Grego per fer el 0-1. El domini local, no obstant el gol, era evident i en el 23 Ruben feia justícia rematant de cap al segon pal.

Imbernón havia de buscar una solució i va avançar Marc Pujol a la mitja punta per reubicar Xavo Andorrà en el doble pivot amb Ayala. Un encert perquè es va equilibrar la possessió amb el menut internacional formant un quartet temible amb Riera, Joel i Cristian, la pressió a dalt va ser insuportable per a la defensa de la Seu, que va tenir un senyor problema perquè ja no tenia com connectar amb els seus tres motors.

Riera es va avançar a la defensa en el minut 42 i va marcar l'1-2 i en una segona part memorable va continuar el festival de gols tricolor. Cristian va marcar als minuts 56, 67 i 73 per fer, segons creu ell «el primer hat-trick de la meva carrera». Tots tres gols culminant jugades de tiralínies. I el sisè, la cirereta del pastís, va ser una delícia de vaselina de Riera (75'). L'últim quart d'hora va servir per veure en acció el peruà Paredes, que no va ser titular però ja té el trànsfer.