PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Estem treballant per mantenir el pressupost i ser competitius»

Francesc Solana es mostra satisfet i assegura que «la valoració de la temporada és positiva i la nota alta»

Per Vicente Pallarés

Francesc Solana en un seient de la graderia.
Francesc Solana en un seient de la graderia. | TONY LARA

El MoraBanc va donar per finalitzada la temporada després de tornar de València, on es va disputar la fase final. Per tant, des del club ja es treballa en la preparació de la pròxima temporada amb tot el que suposa. Com cada estiu, es parla de renovacions i fixatges. El director esportiu, Francesc Solana, va fer una valoració de la ja passada temporada i va donar les claus pel pròxim exercici competitiu.

 

Valoració

Solana va destacar que «ha sigut una temporada de creixement i de consolidació del club. Som un club competitiu que sempre treu el cap on, per pressupost i per història, no ens toca. Cada any, hem anat aconseguint fites que mai s’havien aconseguit abans». A més, va repassar els millors moments i va recordar que «un fet que marca la temporada es guanyar els quarts de final de la Copa del Rei, que ens possibilita jugar les semifinals, cosa que mai havia passat a la història del nostre club». D’altra banda, va admetre que no ha estat un any fàcil per l’equip, tot i el bon rendiment i creu que la crisi sanitària va frenar les aspiracions dels tricolor: «Està clar que la temporada ha estat marcada per l’atur de la Covid-19. L’equip, en aquell moment, estava en una etapa de creixement. Veníem de guanyar un partit molt complicat a Murcia i estàvem en sisena posició en lliga amb un bon balanç per afrontar el final de temporada, ja sense competició europea». El director esportiu es va referir a aquest aspecte que tant minva els equips a causa de l’acumulació de partits. En definitiva, «la valoració és positiva i la nota, alta, sobretot perquè havien canviat molts jugadors. Vam fer vuit canvis. Per nosaltres, era un risc gran. Volíem començar una nova etapa amb un grup de jugadors. Ens ha sortit prou bé i hem de seguir en aquesta línia», va concloure Solana en referència a la temporada 19/20.

 

Renovacions i baixes

Respecte a la pròxima campanya, un dels temes principals que l’envolten és el de les renovacions. El català va declarar que «es quedarà un grup gran de jugadors» de l’actual planter. No obstant això, va afegir que «potser algun jugador que té contracte té la possibilitat de marxar i prefereix anar-se’n. També hi ha jugadors que acaben contracte i que la idea és que segueixin i estem treballant amb això. Després també hi ha algun jugador que ja ha manifestat que no vol seguir amb nosaltres». És el cas de Todorovic, que ja va manifestar al club que la seva idea era jugar en un altre equip per les seves pretensions econòmiques, «les quals són inassumibles per nosaltres». «Aquest any sortia d’una lesió i el seu caixet estava a la meitat i el podíem assumir», va explicar l’ex jugador, ara professional del bàsquet des dels despatxos. Un altre jugador que, de segur, sortirà del MoraBanc és Dejan Musli. «Ja sap que no comptem amb ell. Vol anar a jugar una altra vegada a la Xina a guanyar diners. Ja ha fet el seu any aquí», va deixar clar Solana.

A més, hi ha alguns jugadors que acaben contracte. «M’agradaria que continués la majoria, però són ells els que han de dir si volen seguir», va declarar el director esportiu, per suposat, «adequant-se el sou a la nova realitat». Un d’aquests jugadors és Moussa Diagne. «És el nostre jugador franquícia, sobre el qual vam construir l’equip de l’any passat. El contracte s’acabava ahir, però pel fet d’allargar-se la competició, el vam allargar fins el dia 7. No hem rebut cap proposta per ell ni interès de ningú. La idea és que accepti la nostra proposta de renovació i que segueixi creixent amb nosaltres. El seu esperit s’identifica molt amb l’equip. Hem d’intentar cuidar-lo al màxim i que segueixi sent el nostre referent», va dir Solana sobre el senegalès. 
Aquesta temporada, Hannah era l’únic base pur i la resta de jugadors eren alternatives vàlides per a aquesta posició. Per això, aquest és un dels aspectes a tratar en la reestructuració esportiva: «Volem incorporar un altre jugador en la posició de base perquè pensem que ens pot donar una mica més d’equilibri. Veurem quines possibilitats tenim al mercat. Jugadors com Senglin i Massenat han de dir si volen seguir o no», va exposar l’encarregat de la direcció esportiva tricolor.

Un altre dels jugadors en dubte és  Olumuyiwa, el qual, sense experiència a l’ACB, va ser una peça important pel joc interior de l’equip en la fase final. Sobre les seves opcions de continuar, Solana va dir que «almenys, s’ha guanyat la oportunitat de que ens ho plantejem. Si ens ho permet el pressupost, ens podem plantejar tenir-lo».

 

Pressupost

Aquest és un dels principals dolors de cap de tots els clubs aquest estiu, època de cercar reforços amb uns ingressos més baixos dels habituals. «Estem treballant i hem d’intentar seguir tenint aquest pressupost que tenim ara; és el nostre gran objectiu per a seguir sent competitius. Si volem seguir estant on estem ara, hem de continuar amb l’aportació que tenim de tothom», va reconèixer Solana.


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT