PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dues persones ferides de gravetat en un incendi a Andorra la Vella

Les flames van provocar cremades severes a una dona i una intoxicació per fum a un home

Per Lídia López

L’habitatge on es va produir el foc d’Andorra la Vella, ahir.
L’habitatge on es va produir el foc d’Andorra la Vella, ahir. | EL PERIÒDIC

La nit de diumenge a dilluns es van declarar dos incendis al Principat. El més aparatós es va produir en un habitatge d’Andorra la Vella, que va requerir l’actuació de quatre dotacions del cos de Bombers i va provocar ferides greus a dues persones. L’altre va tenir lloc a un pis al Pas de la Casa, de forma gairebé simultània.

Era poc després de la mitjanit, quan els Bombers van ser avisats per un incendi al carrer Pompeu Fabra de la capital. Concretament, els alertaven que les flames sortien pel balcó i la finestra del pis situat al número quatre, cinquè pis, porta segona. El cos va concentrar quatre dotacions, tres provinents de la capital més una altra des del parc de la Massana, corresponents a tres vehicles d’extinció d’incendis i un altre de salvament aeri, és a dir, un camió escala.

Un cop al lloc dels fets, els Bombers van poder advertir com una persona demanava auxili des del balcó de l’habitatge, i es va procedir al seu rescat mitjançant el camió escala. Els professionals encarregats van adonar-se que l’afectada, una dona de mitjana edat, presentava cremades importants i va ser traslladada pel mateix cos fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La ferida va informar al cos de la presència d’una altra persona que seguia dins de l’habitatge i de fet, paral·lelament al seu rescat, altres efectius desplaçats, ja havien entrat al pis a través de la mateixa escala de l’edifici i l’havien localitzat. Es tractava d’un home gran, de més de 70 anys segons van comunicar des del cos, que es trobava estès a terra amb dificultats respiratòries però amb consciència. Els Bombers van procedir a administrar-li oxigen de forma urgent i a treure’l de l’habitatge mitjançant una llitera, on el van recollir els professionals del SUM i el van portar a l’hospital en una ambulància medicalitzada.

A fora de l’edifici, a més de les dotacions dels Bombers, s’hi trobaven agents de la Policia i del Servei de Circulació, i també la resta de veïns. Eren un total de vuit persones, totes d’edat avançada, que havien estat evacuats sense dificultats perquè el fum no s’havia traslladat a l’escala i per això hi havia facilitat de visió perquè tots els veïns sortissin pel seu propi peu. De fet, el foc va quedar centrat dins l’habitatge afectat sense expandir-se per la resta de l’edifici. Això sí, l’immoble va quedar calcinat, tal com van apuntar des del cos.
A les 03.00 hores, els Bombers van donar per extingit l’incendi i havent investigat l’estat global de l’edifici, i un cop van haver reconnectat el servei elèctric amb l’ajuda de tècnics de FEDA, van comunicar a la resta de veïns que podien tornar a casa. Ahir mateix, només quedava pendent la reparació d’una fuita d’aigua que es va produir a conseqüència del foc.

Les dues persones van resultar greument ferides per l’incendi. D’una banda, la dona va patir cremades severes i per això va ser derivada a l’hospital Vall d’Hebron, a Barcelona, que compta amb una àrea d’afectats pel foc molt consolidada. D’altra banda, el padrí resta a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on rep atenció per una intoxicació de fum.
Al tancament d’aquesta edició, els cossos de Bombers i Policia seguien treballant en la inspecció in situ per aclarir l’origen de l’incendi. En qualsevol cas, els primers indicis recollits apuntaven que el foc s’hauria ocasionat de forma accidental.

Foc també al Pas 

Gairebé de forma simultània, es va declarar un altre incendi en un pis del Pas de la Casa, concretament a la tercera planta de l’Edifici Sol d’Or, al carrer Sant Jordi. Afortunadament, en aquest foc no es van produir danys personals perquè l’habitatge es trobava desocupat. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers, una del parc ubicat a la mateixa població encampadana, i una segona provinent de Canillo. Els veïns van ser evacuats al moment de l’incendi com a mesura de prevenció, però van poder tornar als seus domicilis una vegada finalitzades les tasques d’extinció. 

Com en l’anterior cas, encara no s’havien esbrinat les causes de l’incendi, que també apuntava a haver-se produit accidentalment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT