PUBLICITAT

Comptes vinculats a la venda il·legal de medicaments

Part dels diners que es blanquejaven anaven a parar a Andorra

Per Irene Mas Fàbrega

L’enregistrament de les detencions policials.
L’enregistrament de les detencions policials. | Policia Nacional Espanyola

La Policia Nacional Espanyola va destapar dues pàgines web d’organitzacions dedicades a la venda i distribució il·legal de medicines a Espanya. Les investigacions, que es van dur a terme de manera simultània, van permetre descobrir que les persones que desenvolupaven el negoci fraudulent en blanquejaven els beneficis. Una de les maneres de fer-ho era realitzant transferències a l’estranger emmascarant les quantitats econòmiques com a guanys lícits. En aquest sentit, el cos de seguretat va descobrir que dos dels comptes corrents als quals s’ingressaven diners eren d’Andorra. Els beneficis que la xarxa de persones aconseguia a través del negoci en qüestió ascendien a més de tres milions d’euros. Per aconseguir-los, utilitzaven mètodes tecnològics avançats. A banda de fer transferències per blanquejar els beneficis, es feien servir altres opcions com la compra de moneda virtual, la compra de vehicles a Alemanya o la reserva d’objectes de luxe que finalment no adquirien. 


Segons va fer saber la Policia Nacional Espanyola a través d’un comunicat, com a resultat dels registres, els agents van intervenir més de 70.000 comprimits i gels contra la disfunció erèctil, diverses substàncies estupefaents, articles informàtics i joies de valor, entre d’altres coses.


Durant l’operació policial, que els agents van enregistrar en un vídeo que posteriorment van penjar a la seva pàgina web, es van detenir a 33 persones. També es van dur a terme 17 registres a diferents municipis de les províncies espanyoles d’Alacant, Múrcia, Madrid, Màlaga, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Castelló, Palma de Mallorca, Valladolid i València.

Antecedents

La investigació policial va començar el maig del 2019, quan els agents van detectar les activitats als portals web en qüestió i, al llarg del temps, van constatar que es tractava d’una organització estructurada formada per persones d’Espanya, la Índia i Venezuela, entre d’altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT