Peñarroya acaba amb les opcions del MoraBanc en els últims minuts

San Pablo Burgos, entrenat per l’ex tècnic del club tricolor, va vèncer els andorrans per només dos punts

Franz Massenat encistellant sol contra San Pablo Burgos.
Franz Massenat encistellant sol contra San Pablo Burgos. | ACB Media

El somni del MoraBan d’arribar a les semifinals de la Lliga Endesa va acabar en menys de cinc minuts. L’equip andorrà va anar per davant en el marcador durant tot el partit fins el momentani 82-81 dels castellans en un partit que va acabar 88-86. Ibon Navarro semblava guanyar, sense problemes, la partida tàctica a Joan Peñarroya amb una forta pressió defensiva que dificultaven molt els tirs del rival i lestransicions ràpides per anar agafant avantatge poc a poc. No obstant això, s’enfrontaven els dos únics equips capaços de tombar el Reial Madrid i s’esperava un partit molt igualat, tal i com va acabar sent.

El MoraBanc, excepte pel primer minut de partit, amb una pèrduda no forçada de Bandja Sy, va començar molt contundent i amb Tunde de nou com a titular, que poc a poc s’assoleix com a peça fonamental per Ibon Navarro. Els de Peñarroya van errar molts tirs durant tot el partit, sobretot en el primer quart. D’aquesta manera, el MoraBanc va anar agafant avantatge amb cistelles de Massenat, Sy y Tyson Pérez. A més, Jelínek va encistellar tres triples consecutius i els andorrans van defensar amb garanties l’última jugada del primer quart (17-22).

El MoraBanc va començar el segon quart amb dubtes i el Burgos va aconseguir un parcial de 6-0, però, de seguida, Massenat va encistellar de tres i Bandja Sy va aprofitar una trancisió ofensiva per tornar a agafar avantatge (23-27). Mentrestant, l’equip espanyol continuava errant molts triples que el castigaven amb força en el marcador. Walker i Sy de tres, i Tunde Olumuyiwa i Todorovic dues vegades aconseguien una diferència de punts considerable (25-36) amb un 0-12 de parcial. Els jugadors andorrans seguien encertats i es va arribar al descans amb un resultat de 40-53.

Al començar el tercer quart, els àrbitres van anul·lar un triple extraordinari de Hannah, després de revisió, per estar fora de temps. L’uruguaià Fitipaldo, un dels millors jugadors rivals, va ser desqualificat en els primers minuts de la segona part. Era una molt bona notícia pel MoraBanc, que anava per davant i el Burgos perdia un home important. Era un moment de tensió en el partit i els dos equips estaven errant tirs fàcils. De fet, Joan Peñarroya va rebre una tècnica per demanar una falta molt enfadat. No obstant això, Vitor Benite començava a encistellar com  estava acostumant a fer en partits anteriors. Tyson Pérez, amb varies cistelles, i Massenat amb un triple intentaven frenar l’intent de remuntada. El MoraBanc tornava a dominar i estava aconseguint molts punts forçant situacions de dos contra un i encistellant fàcil. Tyson Pérez era el protagonista d’aquests moments en els quals va arribar a fer sis punts en menys d’un minut. Així doncs, s’arribaba al final del tercer quart amb 62-72 en el marcador.

Els d’Ibon Navarro no van fer un bon inici de l’últim quart. Dragan Apic va agafar el lideratge del Burgos i estava en un moment dolç en el qual va encistellar la majoria dels 19 punts que va aconseguir en tot el partit. A més, Ferran Bassas va encistellar de tres i reduïa l’avantatge (70-74). Els membres del planter i del cos tècnic del conjunt del Principat anaven sentit cada cop més pressió i l’àrbitre va xiular tècnica per la banqueta andorrana. Els de Peñarroya ja estaven jugant amb l’alegria habitual de la qual parlava el segon entrenador, Paco Vázquez, en la prèvia del matx. Senglin encistellava de tres per donar aire al MoraBanc, però Benite responia amb un altre (78-81). El punt clau va ser quan Ferran Bassas va aconseguir un triple que posava per davant els castellans (86-83) a falta de 14,5 segons. Semblava que a l’equip andorrà només li restaria una possessió, però Senglin no va estar encertat i va fer passos. Navarro es queixava perquè no estava d’acord amb la decisió. Així i tot, va poder gaudir d’una altra oportunitat i Jelínek va encistellar un triple (88-86). Encara quedaven uns segons, però San Pablo Burgos no va tenir massa problemes per esgotar la possessió i emportar-se la victòria.

D’aquesta manera, el MoraBanc va acabar la temporada 2020/21 amb una derrota amb honors, ja que l’equip va lluitar fins el final i semblava que, per moments, tenia el partit a la butxaca. El conjunt del Principat, sens dubte, va rendir homenatge al seu lema de Mai Por, havent estat contra les cordes després de dues derrotes i guanyant els dos partits següents, en un dels quals va vèncer el Reial Madrid, el gran favorit del torneig. Finalment, va caure ahir amb un bon joc.

Ibon Navarro: «Ens va faltar una mica de benzina»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va declarar, després del partit, que està «molt orgullòs de l’equip», malgrat no haver guanyat el partit contra San Pablo Burgos. El tècnic basc va atribuir la derrota a la segona part, que va ser «una llàstima», però es va anar «amb el cap ben alt». De fet, va admetre que en aquest segon temps, «va faltar una mica de benzina». Però només quedava «donar l’enhorabona a tots». Per últim, va aprofitar per «felicitar al València Basket i a l’ACB per l’organització del torneig».