PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carla Mijares i Oriol Olm reben els xecs del COA i d’Andbank

Els esquiadors van estar premiats en metàl·lic per continuar representant el país a través de l’esport

Per El Periòdic

Representants del COA i d’Andbank fent l’entrega dels xecs.
Representants del COA i d’Andbank fent l’entrega dels xecs. | FAE

El Comitè Olímpic Andorrà i Andbank van voler premiar ahir Carla Mijares, professional de l’esquí alpí, i Oriol Olm, esquiador de muntanya, amb uns xecs de 4.000 i 2.500 euros, respectivament. El motiu de la recompensa ha sigut les posicions aconseguides en la seva participació en els darrers Jocs Olímpics de la Joventut que es van celebrar a Lausana (Suïssa) el passat mes de gener. En cas de que un esportista hagués guanyat la medalla d’or, el premi seria de 60.000 euros. El sotsdirector general de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president del COA, Jaume Martí, van fer entrega dels xecs.

 

No hi ha diplomes als YOG

 

Cal destacar que, a diferència dels Jocs Olímpics, no hi ha diplomes als Young Olympic Games. Per tant, el COA i l’entitat bancària van voler compensar en metàl·lic als dos esportistes que havien aconseguit classificar-se fins la octava plaça. Martí es va emocionar al parlar sobre l’ajuda econòmica d’Andbank al COA, que «paga la meitat» de la quantitat total dels xecs. A més, el president del COA va aprofitar aquest emotiu moment per recordar la figura de François Garcia, vicepresident del Comitè i membre des de feia setze anys, que va morir el passat mes de maig.
Suport a l’esport// Cabanes va assenyalar la importància de donar suport a l’esport andorrà: «Creiem en tots els nostres esportistes i els hi hem de donar l’oportunitat que demostrin la seva vàlua, per això, en ocasions com aquestes se’ls ha de premiar el seu esforç i dedicació». A més, va afegir que «la política d’Andbank és ajudar els esportistes joves i estar al seu costat per a que continuïn lluitant i defensant l’esport nacional».

 

Resultats

 

La participació d’aquests esportistes en el Jocs de Lausana van donar el seu fruit després d’una bona temporada d’entrenaments i competicions. Mijares va obtenir un diploma olímpic amb una sisena posició en la prova d’eslàlom, quedant-se a 56 centèsimes del podi. Per la seva part, Olm va aconseguir la vuitena posició en la prova d’esprint. Amb el retorn als entrenaments després de la crisi sanitària causada per la Covid-19, alguns esportistes reprenen les seves pretemporades, i d’altres estan esperant que la propera temporada comenci.Andbank dóna suport al COA com a patrocinador oficial des del 2004. El suport d’Andbank al COA s’enquadra en la seva aposta per l’esport andorrà, que estén també a l’equip d’esquí de fons de la FAE, a la FAN i a la prova ciclista Purito Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT