PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Càmpings, a l’espera dels turistes catalans i espanyols

Els propietaris informen que han pogut obrir gràcies als residents

Per Judith Sáez

Camping Valira.
Camping Valira. | Maricel Blanch

Els càmpings es presenten com una opció segura aquest estiu, en el qual predominarà més que mai el turisme de proximitat, per la pandèmia. Alguns propietaris del sector confien en rebre visitants espanyols i francesos un any més i poder sobreviure a la temporada de juliol i agost. Tot i això, malgrat l’obertura de fronteres i la fi de les restriccions de mobilitat en ambdós països veïns, encara no s’han notat  els turistes.

«Només tenim un parell d’espanyols i la setmana passada algun francés», deien des del Càmping Valira. Un dels gerents es mostra preocupat perquè, de moment, no estan notant afluència tot i que tenen tots els espais oberts, entre ells la piscina.
I és que, d’acord amb les mesures establertes pel Ministeri de Salut, els recintes han hagut de desinfectar els espais, assegurar les distàncies i establir noves normes. La més remarcada: l’ús de la mascareta en els espais comuns i la neteja de les mans. Els clients però, destaca el director del Càmping Borda d’Asalonga, poden fer vida normal a les tendes i, inclús a la piscina. Els banyistes no hauran d’utilitzar la mascareta en aquest espai, ja que s’ha establert distància entre les hamaques i la zona de la gespa.

En aquest cas, tenen campistes andorrans que ja solen passar-hi la temporada d’estiu tot i que mantenen l’esperança davant l’increment de consultes telefòniques sobre les tarifes i la disponibilitat de l’allotjament, per part d’estrangers els últims dies. En especial, hi solen allotjar-s’hi catalans i bascos, que des del diumenge de la setmana passada ja poden entrar al Principat.

De totes maneres, les expectatives del sector apunten baix. Amb prudència, esperen revifar una bona temporada que va quedar bloquejada amb el confinament per la pandèmia del coronavirus. Tanmateix, la reobertura els ha suposat una inversió extraordinària per material de neteja i desinfecció amb productes i tractaments, com l’ozó per garantir la màxima seguretat a les famílies que optin per passar les vacances a l’aire lliure i la natura.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT