PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella portarà el Govern a la Batllia per no complir un conveni

Intervenció de l’Executiu diu que assumir 270.00 euros del projecte del carrer la Plana és competència del comú

Per Judith Sáez

Sessió del Consell de Comú d'Andorra la Vella, ahir.
Sessió del Consell de Comú d'Andorra la Vella, ahir. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Govern ha de pagar al Comú d’Andorra la Vella 270.000 euros del projecte de les obres al carrer la Plana de Santa Coloma, d’acord amb un conveni que es va signar l’any 2018. Tot i això, des d’intervenció de l’administració general s’ha denegat en tant que ho consideren competència de l’administració comunal la qual prendrà vies legals en reclam de l’import i el compliment de l’acord.

La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, emfatitzava que «el Govern ja està assabentat» des de finals de l’any passat, quan se’ls va enviar una carta per demanar -ho però insistia en el fet que «la voluntat política i tècnica [de l’Executiu] hi és però és una qüestió fiscal. D’intervenció». El cost total de les infraestructures suma 800.000 euros.

I és que aquest projecte va ser un dels més remarcats de l’anterior mandat, ja que ampliava tota la voravia del carrer del voltant de l’Escola Andorrana de primera i segona ensenyança i preveia alguna part de serveis com el soterrament d’una part de FEDA. «Jo entenc que s’hauria d’haver fet aquest apunt [d’intervenció] en el moment que es va signar el conveni, no quan hem dit que ens ho paguin», deia Marsol tot insistint en què el Govern havia participat en la totalitat del projecte des de l’inici. La quantitat establerta en l’acord respon al cost de les obres relatives als serveis, la qual el Comú ja va avançar. «Si no [ens ho tornen] ho haurem de descomptar del què aportarem al fons», bromejava la cònsol demòcrata.

La qüestió va sorgir en demanda de la consellera de la minoria socialdemòcrata Lídia Samarra durant la informació relativa als acords adoptats per la Junta de Govern. Amb l’aclariment, el Partit Socialdemòcrata + Independents va mostrar suport a la majoria i lamentaven que s’hagués produït aquesta situació amb el Govern.


«Que el Comú d’Escaldes-Engordany no es manifesti està fent que tot sigui més complicat», valorava Conxita Marsol. La política demanava «solidaritat equitativa» tot i que entenia que l’administració de la parròquia veïna estava en el seu dret. «Nosaltres ho farem igual»  perquè tots ens en beneficiarem» deia. De fet, va lamentar que els comuns on governa Demòcrates, així com els que estan en coalició amb el seu partit, ja van acordar l’aportació ja el mes d’abril.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT