PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La duresa defensiva i l’encert en el tir com a claus per a classificar-se

Llovet i Paco Vázquez analitzen el partit contra San Pablo Burgos i les opcions de passar a semifinals

Per El Periòdic

Els jugadors del MoraBanc fent pinya abans del partit.
Els jugadors del MoraBanc fent pinya abans del partit. | ACB Media

El MoraBanc s’enfronta avui al San Pablo Burgos amb la victòria com a únic resultat amb validesa per mantenir les opcions de continuar lluitant pel títol. Cinc dels sis equips del grup B encara poden classificar-se. El Casademont Saragossa és l’únic equip matemàticament eliminat i el València Basket, l’únic que depèn d’ell mateix. D’altra banda, San Pablo Burgos, Reial Madrid, Herbalife Gran Canària i el propi MoraBanc estan pendents de totes les possibilitats.
Nacho Llovet i Paco Vázquez van parlar ahir sobre el decisiu partit d’aquesta tarda. El jugador català es va referir a la recuperació mental després de les dues primeres derrotes, que van complicar molt les coses a l’equip: «Sabíem que ho teníem molt difícil. Ens quedava el favorit, que és el Reial Madrid, i la possibilitat era baixa, però no estàvem en condicions de rendir-nos. La mentalitat de l’equip és sortir a guanyar sempre i, finalment, hem donat la sorpresa i ens plantem amb aquesta alegria d’arribar a l’últim partit amb opcions». 


Les opcions de les quals parlava Llovet depenen també del que passi en els altres partits, però el planter no pensa en això: «El que és segur és que si perdem no hi serem. Per tant, aquesta és la primera basa i hem de sortir a per totes. La resta ja no depèn de nosaltres. Està clar que el València és favorit, però ahir Burgos va estar a punt de donar la sorpresa. Passar a semis seria un orgull molt gran pel club i per tots els que estem aquí». La màxima igualtat en la classificació del grup es deu, en part, al bon nivell en el qual van aplegar els equips a la capital del Túria, però Llovet ja ho esperava: «No em sorprèn. És una situació excepcional, però es tracta d’una fase final d’ACB que et pot fer campió de lliga, per tant, la motivació és màxima».

 

El joc del rival

 

Tant el jugador com el segon tècnic van tenir bones paraules per la manera de jugar i entendre el bàsquet de San Pablo Burgos. «Ells fan un joc molt alegre, han estat encertats i molts jugadors diferents fan punts. Necessiten aqueixa diversió per a desenvolupar el seu joc», va dir Llovet. Per la seva part, Vázquez coincidia amb l’aler-pivot: «És un equip que juga amb molta alegria en atac, sembla com si no tinguessin cap pressió. Juguen molt lliures, tenen molta qualitat i jugadors molt determinants».
 Davant estarà un vell conegut del MoraBanc, l’entrenador de l’equip castellà, Joan Peñarroya. Paco Vázquez creu que no suposarà un avantatge tenir tanta informació sobre el preparador català: «El coneixem, però són els jugadors els que han de fer les coses. Està clar que ha posat el seu segell, però els jugadors també posen el seu i, llavors, és una combinació». A més, Llovet va donar les claus per a competir i fer un bon partit: «La clau està en la defensa. Som un equip que ha de defensar dur per a després poder córrer. Hem de tenir duresa defensiva, no posar-los les coses fàcils i que sofreixin cada cistella. Així podrem dur el partit al nostre terreny».

 

Pressió i exigència física

 

El segon d’Ibon Navarro no tem la pressió  d’un partit que podria tenir moltes semblances amb una final pel que representa pel club: «Els jugadors ja saben el que han de fer i que guanyar seria molt important per nosaltres, però no hem de pensar més enllà del que és el partit concret amb el tema tàctic i mental». Altrament, Llovet va declarar que no es lamenten per les baixes i que els jugadors estan fent front a les exigències físiques de la competició: «No ho pensem, som els que som. Tenim tocats, portem quatre partits en set dies i, a cops, hi ha gent amb dolències, però tots els que podem estem jugant i hem demostrat que hem sigut capaços de suplir les baixes i de jugar un bon bàsquet. Hem de fer un esforç extra aquest últim partit que ens juguem l’oportunitat de passar. Tenim un objectiu claríssim de recuperar forces i fer un gran partit».

 

Per aquestes combinacions passa la classificació

 

El MoraBanc no depèn d’ell mateix per classificar-se. De fet, tots els equips menys el València estaran pendents de la resta de partits encara que guanyin el seu.El que sí està clar és que l’equip ja no pot ser primer de grup després d’haver perdut els dos primers partits contra el València Basket i l’Herbalife Gran Canària.  Les opcions de classificació passen per guanyar contra San Pablo Burgos i que el València guanyi el seu partit contra l’Herbalife. En cas de guanyar el matx, però també imposar-se l’equip canari contra els valencians, quedaria eliminat de tota manera. Un andorrà, Quino Colom, podria donar el pas a semifinals a l’equip del seu germà Guille avui a les 18.30 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT