PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Samarreta per 50 anys d’èxits

El club va jugar contra el Reial Madrid amb un equipament semblant al dels seus inicis l’any 1970

Per El Periòdic

Primers equipaments del Bàsquet Club Andorra.
Primers equipaments del Bàsquet Club Andorra. | MoraBanc

Els jugadors del MoraBanc van portar ahir una samarreta commemorativa dels 50 anys d’història del Bàsquet Club Andorra. L’entitat tricolor va comunicar que es tracta «d’una samarreta única que vol homenatjar els pioners del club, convertint el partit en un dels actes importants de l’arrencada de la temporada del 50 aniversari del club» i Spalding, la marca americana de roba esportiva que vesteix al MoraBanc,  va estar a l’altura de l’esdeveniment.


El club va ser fundat l’any 1970 com a Club de Basket Les Escaldes, però només 10 mesos després, es va refundar com a Bàsquet Club Andorra, nom que ja es va mantenir en el temps, excepte quan patrocinadors com ara MoraBanc o Festina, es feien amb els drets del naming.


En aquests 50 anys d’història, el club andorrà ha aconseguit molts èxits en totes les categories, sobretot, en els últims anys competint amb els equips d’elit en l’ACB i l’Eurocup. En la temporada 81/82 van ser campions de Catalunya de segona categoria, guanyant-se una plaça d’ascens a tercera. A principis de la dècada dels 90, van ser campions de la Lliga Nacional Catalana i de la Lliga Espanyola de Primera B, assolint l’ascens a la lliga ACB. Als últims anys del segle passat, ja van competir en la Copa del Rei i competicions europees. No obstant això, els anys vinents no van ser tan exitosos i el club va caure en una espiral negativa, perdent dues categories fins que el Sènior B va assumir el rol de primer equip. Anys més tard, amb l’entitat recuperada i amb major viabilitat econòmica, el planter va ascendir a Lliga EBA i, quatre temporades després, la 08/09, a LEB Plata.


Però sens dubte, la temporada 10/11 va ser històrica pel club, jugant la final de la Copa Adecco Plata i la final del play-off per a l’ascens, que finalment, es va aconseguir un any més tard, al ser campions de LEB Plata, amb el conseqüent dret de l’ascens directe. L’equip no va tardar massa temps a consolidar-se com a aspirant a tot, deixant enrere el rol d’equip debutant i inexpert de la categoria. L’any 2014 es guanya la Copa Príncep i s’aconsegueix l’ascens de nou a ACB. En la temporada 16/17, l’equip va acabar la lliga en vuitena posició i va jugar el play-off pel títol contra el Reial Madrid. Aquest any, també va arribar a quarts de final de Copa del Rei i va aconseguir una plaça d’Eurocup.  El club no ha parat de créixer i els últims anys s’estan aconseguint  les millors posicions històriques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT