PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els nens podran tornar als parcs infantils a partir de l’1 de juliol

El Govern ha aprovat les mesures preventives per fer ús de les instal·lacions

Per Lídia López

Nens jugant a un parc en una imatge d’arxiu.
Nens jugant a un parc en una imatge d’arxiu. | TONY LARA

Els nens i nenes andorrans podran tornar a jugar als parcs infantils a partir del dimecres vinent, 1 de juliol, un cop surti publicat al BOPA. El Consell de Ministres d’ahir va aprovar les condicions d’ús d’aquests, establert des del Ministeri de Salut, en consideració de la situació de prevenció encara vigent amb motiu de la Covid-19 però que, tal i com va apuntar el ministre Portaveu, Eric Jover, s’havien pogut relaxar algunes condicions per la bona evolució epidemiològica del país.

A més del mobiliari dels parcs, també es permetrà l’ús de les instal·lacions esportives i lúdiques, de les zones ajardinades i de les fonts públiques. Però, per tal d’evitar possibles contagis, s’estipulen les normes habituals al voltant del coronavirus, com és l’obligatorietat de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat, evitar aglomeracions i mantenir una higiène de les mans abans i després de l’ús. A més, els comuns també duran una tasca intensificada de neteja i desinfecció de les zones com s’ha fet en altres zones sensibles dels carrers.

Canvi dels grups de convivència 

Paral·lelament, el ministre també va informar d’una modificació pel que fa a la definició dels grups de convivència de cara a les activitats de lleure i esplais que es duran a terme aquest estiu. D’aquesta manera, s’incrementa en cinc persones el màxim de convivents dels grups que prèviament s’havien definit, i passaran a tenir un volum màxim de 15 persones pels grups d’infants de 3 a 6 anys, i podran ser de fins a 20 persones quan es tracti de nens i nenes a partir d’aquests 6 anys. En qualsevol cas, també hauran de complir sempre les mesures de seguretat bàsiques i no interaccionar mai entre grups diferents per tal de tenir un bon control en cas d’aparèixer un cas. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT