PUBLICITAT

Andorra la Vella

El metge referent derivarà als especialistes a partir de juliol

No seguir la via preferent tindrà més cost pel pacient

Per Lídia López

La façana de la clínica de Meritxell.
La façana de la clínica de Meritxell. | MARICEL BLANCH

A partir del pròxim dimecres, 1 de juliol, es desplegarà el nou punt per la implementació del metge preferent. Així ho va informar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover, que va indicar que, tal com es preveu al Reglament d’Accés a l’Assistència Sanitària Pública, serà a partir d’aquella data que serà obligatori que el pacient passi en primer lloc pel metge referent i sigui aquest el qui el derivi a l’especialista corresponent, i així gaudir d’una important reducció percentual del copagament del servei com ja succeeix des de l’1 de gener d’aquest any. 

Concretament, les visites mèdiques tenen un pagament del 25% per la via preferent respecte el 67% que costaria accedint directament. Pel que fa a les proves i prescripció de productes, també té un pagament del 25% si es fa per la via preferent mentre que sense, seria del 40%. Finalment, els actes de reeducació i readaptació funcional tindran un pagament del 35% respecte del 40% que tindria fora de la via preferent.

El Reglament, que ha estat impulsat pel Ministeri de Salut, va delimitar les derivacions als especialistes a sis visites o sis mesos per tractar un mateix episodi. En qualsevol cas, en el cas dels malalts crònics que requereixin visites periòdiques, també es podrà designar un metge especialista referent i així acudir-hi directament.

Paral·lelament, i també a partir d’aquesta data, les consultes d’oftalmologia, odontologia i ginecologia, també hauran de tenir un metge referent designat per tal de tenir la màxima cobertura de la CASS, tot i que no cal passar prèviament per acudir-hi.

Actualment, el 85% de la població ha designat el seu metge referent. L’Executiu va destacar la importància d’escollir-lo per millorar la qualitat del servei i va recordar que es pot fer per internet o de forma presencial a les consultes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT