PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les dades de mobilitat del juny donen esperança al turisme d’estiu

Es normalitzen les xifres del pas de vehicles per les fronteres respecte 2019

Per Lídia López

Pas fronterer amb Espanya.
Pas fronterer amb Espanya. | MARICEL BLANCH

Les xifres registrades durant la primera quinzena de juny donen esperança al sector del turisme d’Andorra de cara aquesta campanya d’estiu. Així ho va compartir el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

D’una banda, Jover va recalcar que els primers quinze dies de juny, moment en el qual es va reprendre la mobilitat a la frontera francoandorrana, la freqüència s’havia incrementat en un 27% pel que fa al pas de vehicles respecte del mateix període l’any 2019. Així mateix, també s’havia incrementat fins a un 59% el nombre de visitants per aquell pas.

D’altra banda, i pel que fa a la frontera hispanoandorrana, el ministre Jover va posar en relleu que després d’un diumenge de poca afluència, les dades acumulades durant la jornada anterior, corresponent al 22 de juny, havien representat un descens de només el 2% respecte d’un altre dilluns de juny l’any passat, amb la qual cosa, el ministre apuntava a una recuperació gradual de la normalitat que serà molt important pel restabliment de l’activitat econòmica del sector. «Aquestes primeres dades són esperançadores per reprendre l’activitat turística amb les conseqüències que té per l’economia andorrana», va assegurar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT