PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acusacions entre l’AFA i la FAF per la gestió de la Covid-19 en el futbol

L’associació va llançar un comunicat dies enrere acusant la federació de no reconèixer les seves accions

Per El Periòdic

Camp de Borda Mateu
Camp de Borda Mateu | TONY LARA

En la particular guerra entre la Federació Andorrana de Futbol (FAF)  i l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA)  ha hagut una nova batalla aquesta setmana. Aquesta va començar el dilluns passat amb un comunicat de l’AFA, anunciant que van tenir coneixement per la premsa de la reunió  entre la FAF i el Govern. I és que ja fa un temps que es reclama des de l’associació que se’ls reconsegui oficialment.  El mencionat comunicat també deia que gràcies a l’AFA es va aconseguir que els jugadors es sometessin a tests serològics i que els clubs garantissin els salaris impagats. 


Ahir, la FAF va contratacar informant del seu punt de vista sobre aquestes acusacions. Van començar expressant «la seva sorpresa davant els continus comunicats per part de l’AFA, afirmant que les mesures que està prenent la FAF és gràcies a les seves accions, perquè aquests no s’ajusten a la realitat». 

 

Ajudes econòmiques/ De fet, la FAF atribueix a la UEFA el mèrit d’algunes d’aquestes accions. «Cal deixar clar que és gràcies als mecanismes implantats per la UEFA que s’està estudiant la possibilitat de donar ajuts econòmics als clubs per poder alleugerir la situació provocada per la pandèmia de la SARS-CoV-2. Des del passat mes d’abril, els club tenen coneixement d’aquesta possibilitat i per aquest motiu la FAF els ha demanat quina afectació econòmica els ha provocat la pendèmia».


Ambulàncies

 «Tampoc és certa l’afirmació de l’AFA que gràcies a les seves accions la FAF ha dotat d’un servei d’ambulàncies els partits de la Lliga de Primera Divisió», va comunicar la FAF que, a més, va assegurar que  «aquesta decisió ja estava prevista en el programa electoral de l’actual junta directiva. Tan bon punt es va iniciar el mandat, la Junta va establir converses amb els representants de la Creu Roja, que van culminar amb la signatura d’un conveni on s’assegura la presència d’una ambulància i d’un binomi de dos socorristes».


Tests serològics

 Aquest és un altre dels temes de conflicte entre els dos organismes. L’AFA assegurava que van ser implantats gràcies a les seves pressions, mentre que la FAF ho va desmentir, mostrant un protocol presentat des de la federació i aprovat pel Govern amb data del 25 de maig.

 

Reconeixement

 La FAF també va explicar per què no reconeix l’AFA, una de les protestes més comunes per part de l’associació. Els motius són que l’AFA no està reconeguda per la FIFPRO (Federació Internacional de Futbolistes Professionals) i que no ha presentat mai cap documentació a la FAF, «ignorant quin és el seu règim de funcionament, quin és el procediment de l’elecció dels seus òrgans, quins són els seus membres, si aquests disposen de llicència federativa activa, els requisits d’afiliació, etc.».  


Està clar que la guerra entre l’AFA i la FAF està més viva que mai i els dos organismes porten mesos sense arribar a cap acord entre ells.

PUBLICITAT
PUBLICITAT