El MoraBanc guanya un partit a vida o mort i segueix amb opcions

Els d’Ibon Navarro van ser competitus durant tot l’enfrontament i van rematar el triomf en l’últim quart

Dejan Todorovic amb la pilota en el partit davant el Saragossa.
Dejan Todorovic amb la pilota en el partit davant el Saragossa. | ACB Media

El partit davant el Casademont Saragossa cobrava més importància si cap tenint en compte la resta de resultats del grup. El València Basket i el San Pablo Burgos, que havien guanyat els dos primers enfrontaments, no van poder contra el Reial Madrid i l’Herbalife Gran Canària, respectivament. Per tant, un triomf significaria quedar-se a una victòria d’una possible classificació amb els altres quatre equips empatats.

Tant per al MoraBanc com per al Saragossa, el partit era tan important com complicat, ja que els dos planters van arribar a aquesta fase final amb moltes baixes de jugadors amb experiència. De fet, els joves jugadors de l’equip espanyol són coneguts com la Generació Z. I el MoraBanc no va fallar.

No obstant això, l’inici no va ser fàcil. Hlinason, l’home de 2,16 del Saragossa, va fer molt de mal en el joc interior i encistellant de dos. Els de Porfi Fisac coneixien a la perfecció que els jugadors més alts del conjunt del Principat no podien estar en la pista. A més, el MoraBanc començava errant molts tirs i precipitant-se en moltes decisions en el primer quart.

Després de no aconseguir encistellar de tres fins en quatre ocasions, Clevin Hannah ho va fer amb la possessió a punt d’esgotar-se. Semblava que aquesta cistella li donava moral al MoraBanc, però el Saragossa no frenava el seu ja habitual ritme frenètic als partits.

Al primer temps mort, Ibon Navarro intentava corregir aquests comportaments i demanava que juguessin fàcil i cerquessin millors posicions a l’hora de llançar. Així ho feia Dejan Todorovic amb un triple espectacular,  Nacho Llovet forçant un 2+1, Jelínek penetrant o Bandja Sy sol sota la cistella.  El MoraBanc va arribar al segon quart sense perdre la cara al partit (28-23).

Un magnífic Todorovic tornava a sumar sis punts amb dos triples consecutius, havent encistellat tots els tirs propis fins al moment, i deixava les coses molt igualades (30-30). Segons després, es posava per davant el MoraBanc per primera vegada en el partit (32-33). Amb un nou triple de Hannah, els andorrans havien encistellat vuit dels nou últims triples intentats.

Era el millor moment del MoraBanc en tot el torneig. Tunde, que ja va tenir bones accions defensives en els darrers partits, va tornar a estar molt agressiu i contundent sense pilota. Els equips arribaven al descans amb un resultat de 45-50. Fins al moment, el MoraBanc no havia finalitzat cap quart de la competició per davant en el marcador, gràcies, en part, a un triple de Guillem Colom, qui va poder esmenar una falta innecessària que havia fet prèviament.

A l’inici del tercer quart, Todorovic va patir un cop a la cama i va estar uns minuts fora, en els quals Jelínek va prendre la iniciativa i Tunde i Sy, els homes més forts de l’equip, continuaven amb presència a tot arreu. Al primer temps mort, Navarro demanava intel·ligència i els jugadors s’animaven a defensar entre ells per no cedir punts  (51-62) després d’uns minuts molt bons del MoraBanc amb un parcial de 2-12.

Els tricolor seguien de menys a més en el partit. Todorovic va tornar a la pista i conjuntament amb Massenat i Senglin van donar un pas endavant a l’hora d’encistellar. Quedaven dos minuts del tercer quart i el resultat era molt favorable (61-75). No obstant això, el MoraBanc va esgotar el temps en dues possessions seguides i el canvi de quart va venir bé per tornar a organitzar-se en atac (64-75).

Els tricolor van anar mantenint l’avantatge durant els primers minuts de l’últim quart i Todorovic va encistellar dos triples consecutius, un sis de sis personal, i deixava la victòria molt a prop (74-88). El MoraBanc es va trobar molt còmode durant els últims minuts i va regalar als aficionats jugades meravelloses, com un alley hoop de Bandja Sy.

Semblava que el Saragossa havia tirat la tovallola i els seus jugadors també s’atrevien a fer coses que normalment no farien sota pressió. Ibon Navarro va donar minuts a Guillem Colom i a Alexis Bartolomé, que no havien tingut molts en aquest torneig fins el moment. El resultat final va ser de 93-113. Cal destacar que el MoraBanc va superar el seu propi rànquing històric de punts en la Lliga Endesa, que era de 108.

Dejan Todorovic va declarar després del partit que seguia amb dolències del cop, encara que va poder continuar jugant. A més va afegir que contra el Reial Madrid «intentaran donar el millor d’ells mateixos, competir i gaudir».

El MoraBanc haurà de continuar  lluitant per una plaça a les semifinals demà davant tot un Reial Madrid amb un Facundo Campazzo estratosfèric. Pel moment, l’equip andorrà està a un triomf dels blancs i guanyar el partit, encara que és complicat, seria una bona manera de demostrar que el planter segueix confiant en les seves opcions.

«Estem contents del nostre treball»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va declarar que el més important «és estar content amb el nostre treball», en referència al màxim històric de punts aconseguit, que és anecdòtic pel tècnic basc. «Semblarà que hem guanyat a uns nens, però són molt bons i tenen un entrenador que els fa jugar molt bé», va manifestarsobre la joventut dels jugadors del Casademont Saragossa, com Pradilla, de 19 anys, entre altres.