PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo presenta al CES els plans d’ocupació per la crisi

L’Executiu també inclourà el component formatiu al programa

Per El Periòdic

El ministre Jordi Gallardo va encapçalar la reunió.
El ministre Jordi Gallardo va encapçalar la reunió. | SFGA / JAVILADOT

El Consell Econòmic i Social (CES) va celebrar ahir una reunió presidida pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per tal de compartir el Reglament que treballa el seu departament al voltant del desenvolupament dels plans d’ocupació i formació que l’Executiu vol oferir per donar resposta i cobertura a les persones que han perdut la feina a causa de la crisi econòmica generada del context d’emergència sanitària per la Covid-19.

El CES es va constituir a principis d’any amb la voluntat de construir formalment un fòrum entre els diversos agents socials del país provinents d’àmbits com el laboral, l’ocupacional o els socioeconòmics. Però també està format per representants del Govern, de les organitzacions sindicals i patronals, i agents socials i econòmics, especialment del món empresarial.

D’aquesta manera, amb la voluntat de fomentar el diàleg i fer extensibles els principals eixos d’actuació que té pensat l’Executiu en matèria laboral de cara als mesos vinents i en el marc de la pandèmia del coronavirus, Gallardo va traslladar els detalls del programa de millora d’ocupabilitat, d’entrada a través del sector públic, al que s’haurà de sumar un segon pla pel sector privat que s’està elaborant de forma paral·lela. El ministre, també els va traslladar la voluntat d’incloure línies de formació a l’oferta en funció de les necessitats de cada usuari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT