PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte Andona veurà la llum molt aviat

Es tracta d’una idea nascuda a la Massana «que vol arribar a tot el país»

Per El Periòdic

Una de les sortides d’Andona
Una de les sortides d’Andona | ANDONA

Andona es presentarà públicament el pròxim 1 de juliol. Aquest novedós projecte té la intenció de crear una comunitat esportiva d’esport femení centrada en el ciclisme preferentment,  i en altres disciplines.


La presidenta i impulsora d’Andona, Xary Rodríguez, va donar algunes claus d’aquest nou propòsit esportiu al Principat: «La intenció és crear una comunitat i que les noies puguin iniciar-se en un esport com el ciclisme, que és una mica tècnic, amb seguretat i ensenyar-les. Tindrà un caràcter molt pedagògic». Per tant, gràcies a Andona moltes dones andorranes podrien animar-se a iniciar-se en esports que requereixen una gran qualificació.


No obstant això, Andona no ha nascut aquest any i ja va començar a rodar extraoficialment: «L’any passat vam començar a fer sortides amb bici a diferents nivells: noies que mai havien agafat una bici i altres que competeixen. La gent de l’organització ens quedem amb els grups i els ensenyem diferents coses, com  anar en escamot», va afegir Rodríguez. La presidenta no és l’única que està donant impuls a aquesta iniciativa: «Tenim set ambaixadores més i cadascuna té una funció definida. És gent molt impulsora i dinamitzadora i amb moltes ganes d’ajudar a altres noies», entre les quals hi ha algunes esportistes molt reconegudes al Principat.

Margot Llobera podria ser una de les set ambaixadores d’Andona. Tot i que l’objectiu del projecte és  la inclusió de la dona en esports com el ciclisme, «no significa que no inclourem els homes», va informar la presidenta animant a tothom a sumar-se a la comunitat. D’altra banda, no tot és l’esport per a Andona, «tindrà altres vessants com, per exemple, la Responsabilitat Social Corporativa. Tractarem de fer de suport per a ajudar a la gent».

PUBLICITAT
PUBLICITAT