PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encesa de 52 llantions per les víctimes de coronavirus

La missa fúnebre tindrà lloc avui a les 20.00 hores a l’església de Sant Esteve

Per Judith Sáez

Església de Sant Esteve.
Església de Sant Esteve. | ANA / E. J. M.

Avui a les 20.00 hores es realitzarà una missa a l’Església de Sant Esteve en record a les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19. Mossèn Ramón Sarriés ressaltava que «la finalitat de la celebració és pregar pels difunts i els familiars», «per sortir de la crisi», així com, «agrair l’esforç i la dedicació a tots els sanitaris i les persones que han treballat pels altres per aquest temps».

Les autoritats institucionals i sanitàries entraran per la porta lateral i es col·locaran allà, mantenint la distància de seguretat i ocuparan un banc entre tres persones. En canvi, les famílies accediran per la porta principal i podran asseure’s de quatre en quatre, també mantenint la separació i duent mascareta. L’arxiprestat de les Valls constata que s’ha calculat, juntament amb el Ministeri de Salut, un aforament per a 130 persones i només es permet l’entrada a dos familiars per difunt. Tanmateix, va ressaltar que, en cas d’haver-hi més lloc, podrien accedir-hi «tres o quatre» parents. De moment, hi ha confirmada l’assistència d’una vintena de famílies que rebran el dol per part del cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep episcopal i Bisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives.

La cerimònia també preveu l’encesa de 52 llantions «com a record homenatge a les víctimes». Un familiar de cada difunt serà l’encarregat de donar-li llum. Per altra banda, s’estrenaran tres mostres musicals compostes per Ignacio Ribas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT