PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou FC Andorra comença a agafar forma amb l’ascens com a objectiu

Ferran Vilaseca i Jaume Nogués van donar les claus del projecte 20/21 i van anunciar dues renovacions

Per El Periòdic

El president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca.
El president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca. | FCA

El president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, i el director esportiu, Jaume Nogués van donar ahir una roda de premsa juntament amb Miguel Bañuz i Rai Marchán, per a anunciar la renovació d’aquets dos jugadors. El porter valencià es va mostrar satisfet per la renovació: «Agraeixo a Ferran i a Jaume la seva confiança i intentaré tornar-la en el camp ajudant a aconseguir els objectius. Estic molt content de jugar per a un club com l’FC Andorra, on es treballa molt bé esportiva i institucionalment». Per la seva part, el migcampista català accepta el repte i té clar que «és moment de ser exigents amb nosaltres mateixos. És un any per a pensar en gran». Sobre aquestes renovacions, Vilaseca va declarar que «són dos peces fonamentals. Tenim un dels millors porters de la lliga i Rai ens aporta equilibri al mig del camp». 


Nogués va manifestar la importància de les mateixes: «per a nosaltres, era molt important que estiguéssin Miguel i Rai» i va afegir que «havíem d’avançar-nos a altres clubs interessats». De moment, el director esportiu no va voler filtrar cap informació sobre fitxatges, encara que sembla que la planificació està en marxa: «No donaré titulars, però tenim clar quines posicions s’han de reforçar. No crec que sigui moment perquè estem amb les renovacions».
Amb la crisi de la Covid-19 i la reestructuració de les categories del futbol espanyol, els tricolor han hagut d’adaptar el creixement del projecte a les circumstàncies actuals, que segueix sent exponencial, però realista. 

 

Segona B Pro

 

De fet, el president veu amb bons ulls la creació de la Segona B Pro, una categoria a cavall entre la Segona i la Segona B amb un únic grup per a tota Espanya: «És molt bona notícia. El futbol espanyol necessitava reorganitzar-se i és una bona decisió de la RFEF. Serà una categoria amb més competitivitat i una oportunitat de comercialitzar els drets televisius. A més, també serà més fàcil pujar a Segona perquè hi haurà menys equips». Cal destacar que, fins ara a la Segona B hi havia quatre grups. Així mateix, el context econòmic desfavorable «afectarà més a altres clubs que depenen més de la venda de entrades i patiran perquè la lliga comença a porta tancada», va opinar Vilaseca. No obstant, «l’efecte Covid el notarem tots. Hem fet un esforç important per mantenir la línia que teníem fixada. A nivell d’ingressos patirem, però mantindrem un pressupost semblant al de l’any passat».


A nivell institucional, Vilaseca va dir que «s’ha de mantenir la línia del projecte i fer créixer el club amb canvis i millores» i va subratllar que «aquest any és important perquè repetirem categoria, cosa que no havíem fet mai i ens servirà per a assentar les bases».

 

Estadi

 

Un dels canvis principals que s’espera del club del Principat és la remodelació de l’estadi Prada de Moles que, pel moment, haurà d’esperar pels ajustos de pressupost mencionats: «És un element importantíssim del projecte, però la Covid-19 ha endarrerit el que teníem en ment. Volem fer un estadi que sigui per a tot el país, però ha de ser sostenible. Una inversió així l’has de tenir estudiada», va aclarir el president. Així i tot, aquest any, els jugadors podran gaudir de gimnàs nou i de l’ampliació del vestidor. També  s’ha professionalitzat el club amb la figura del nutricionista, entre altres, per a atraure a nous futbolistes.


En darrer lloc, Vilaseca va donar importància a la pedrera:  «Volem un model de club de país i el futbol base és una manera de que els joves andorrans arribin al primer equip, però volem conviure amb tothom», va puntualitzar en referència a la resta de clubs de formació del Principat. Nogués també es va referir a aquest aspecte vital per al futur del club: «El futbol passa pel futbol base. Vam començar l’any passat sense massa temps per a poder fer-ho professional». 
«A més, som un país petit, ja hi ha moltes escoles i no podem destrossar-ho tot. No estaria bé», va matisar mostrant acord amb el president.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT