PUBLICITAT

El Govern impulsa una campanya de sensibilització sobre refugiats

Es farà difusió d’un vídeo creat per Acnur i traduït pel Ministeri d’Afers Socials

Per El Periòdic

Família de refugiats sirians que van ser acollits a Andorra
Família de refugiats sirians que van ser acollits a Andorra | Maricel Blanch

El Govern impulsa una campanya de sensibilització davant la crisi dels refugiats. La iniciativa l’ha impulsat el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, de manera conjunta amb el Ministeri d’Afers Exteriors, la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i l’associació Obrim-los Obrim-les.


La campanya, que serà digital tenint en compte la situació d’emergència sanitària degut a la Covid-19, tindrà com a objectiu «fomentar la consciència social sobre la situació dels refugiats arreu del món, trencar mites i falses creences». Per complir-lo, es farà difusió d’un vídeo anomenat: «Per què haurien d’importar-te els refugiats i les refugiades?» que va crear l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats i Refugiades (Acnur). El contingut auditiu de la peça audiovisual ha estat traduït i interpretat al català pels tècnics del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut.


El Govern, a través d’un comunicat, ahir va fer saber que la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ha esdevingut un «repte afegit» per la qüestió dels refugiats i pot generar un impacte important als mateixos. En aquest sentit, l’Administració va constatar que «n’és conscient» i que «reprendrà el treball» que, precisament, es va aturar degut a la necessitat de gestió de la pandèmia al país per part de l’organisme. 


La feina que s’estava duent a terme des de l’Executiu es basava en el foment de l’acollida de refugiats afectats pel conflicte militar de Síria. El projecte s’estava desenvolupant «gràcies a l’acord amb la Comunitat de Sant Egidio per a la creació del corredor humanitari». En aquest sentit, van informar que la feina que estava desenvolupant l’entitat en qüestió segueix activa i que el Govern manté el contacte amb Acnur. Finalment, a través del Servei d’Atenció a Persones Refugiades d’Afers Socials se segueix amb la tasca de seguiment dels refugiats que ja són a Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT