PUBLICITAT

Andorra la Vella

Increment de les reduccions de jornada a treballadors d’empreses

Gallardo anuncia que el deute amb l’Administració s’ha reduït a 1,5 milions

Per Judith Sáez

Sessió del Consell General, ahir.
Sessió del Consell General, ahir. | C.G.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va anunciar ahir que la solució jurídica que va trobar el Govern per les  empreses que no podien acollir-se als ERTOs per tenir deutes amb l’Administració va ser obrir-los un expedient pactant el retorn i així, «no penalitzar els assalariats».

En aquest sentit, també va anunciar que el deute de les empreses que havien demanat aquesta suspensió temporal del contracte (STCT) per als seus treballadors s’havia reduït de 2,9 milions a 1,5 milions, ja que amb aquesta nova resolució, un 99,7% de les sol·licituds han resultat favorables.
D’acord amb les xifres proporcionades pel ministre, el mes de maig hi va haver un total de 2.597 sol·licituds acceptades per una reducció de jornada, mentre que el 16 de juny van incrementar a 4.302: «1.705 sol·licituds han passat de ser STCT a reduccions de jornada», constatava el ministre.
En sintonia amb aquestes mesures, la consellera socialdemòcrata Judith Salazar, va manifestar la seva preocupació per «la dimensió del Departament de Treball tenint en compte el volum important de procediments». Així, Gallardo assegurava haver implementat procediments pel desenvolupament tècnic en coordinació amb l’equip informàtic de l’Executiu per gestionar els tràmits de les sol·licituds. El ministre constatava que també s’hi van incorporar com a suport 14 treballadors públics, cedits d’altres departaments. D’aquests, encara hi treballen vuit a l’espera que el Govern, tal com constatava el ministre de Presidència, cobreixi les places vacants «per reforçar», ja que «són necessàries per garantir un bon funcionament» al departament. Una àrea però, que des de l’administració no preveuen retribuir pel volum de feina i pressió acumulades, com es va plantejar amb el personal sanitari i d’Afers Socials. 

Tot i això, Gallardo assegurava que els treballadors del Departament de Treball recuperarien les hores extres: «no volem maltractar a ningú», deia. Tot i que no afirmava que tothom rebés una retribució de les hores. Apuntava, a més, que «no tothom les vol cobrar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT