La FMA llança les dates oficials del 2020 de trial, enduro i pit bike

Trial de dos dies d’Arinsal
Trial de dos dies d’Arinsal | EL PERIÒDIC

La Federació Motociclista d’Andorra  i tots els Moto Clubs afiliats van anunciar ahir que es reprendran les competicions de motociclisme al Principat a partir del pròxim mes de juliol.

A més dels ja habituals campionats d’enduro i de trial, aquest any també s’ha organitzat, servint de prova pilot, un nou Campionat de Pit Bikes, conjuntament amb el Circuit Andorra-Pas de la Casa. Aquesta prova tindrà lloc el 12 de juliol i es competirà per equips de dos a quatre pilots en categories a partir de 12 anys i consistirà en dues proves de resistència de dues hores cadascuna.

La primera competició de motociclisme serà el Trial d’Anyòs, organitzat per l’Andorra Trial Club, el 5 de juliol. El Trial de Fontaneda i el Trial de Ransol estan previstos per al 25 i 26 de juliol, respectivament.

La resta de proves tindran lloc a partir del mes de setembre amb una nova edició del Campionat d’Andorra de Pit Bikes. Abans de la crisi sanitària de la Covid-19, només es van disputar dues proves: una del Campionat de Trial (Trial de Nagol - Jonathan Almarcha) i l’altra, del Campionat d’Enducross (una resistència d’Enduro al Pascuet Offroad Center).

El calendari 2020 acabarà al mes de desembre amb una de les proves corresponents al Campionat d’Enducross, que fins a aquest moment, haurà constat de tres proves a l’Abocador de Beixalís, a la Massana.

Cal recordar que durant la crisi sanitària, els motoristes del Principat no van poder competir, però van aprofitar el temps mostrant la seva vessant més solidària. Alguns van estar inscrits a la Creu Roja, altres van confeccionar i donar mascaretes o les seves pròpies ulleres de motocross o, inclòs, van fer donacions econòmiques. A més, va haver una gran participació voluntària als stop-labs, on feien testos a la població. La pròpia ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va enviar una carta oficial a la FMA agraint els diversos gestos solidaris, tant dels pilots professionals com  aficionats.