PUBLICITAT

El SAAS va pagar mig milió d’euros considerats «indeguts»

Els diners es destinaven a despeses de restauració de treballadors de l’hospital

Per Irene Mas Fàbrega

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

L’informe que va presentar el Tribunal de Comptes el dimarts passat, conté que el 2018, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va pagar 232.782 euros a guàrdies i despeses de restauració dels treballadors de la cafeteria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 274.460 euros a complements retributius que el reglament del personal de l’organisme «no té regulats» com les primers d’exclusivitat. Els diners, segons el mateix informe, es van destinar a complements salarials que el Tribunal de Comptes considera «indeguts» i pels quals es podrien reclamar responsabilitats legals d’acord amb la Llei de Finances Públiques.


Davant d’aquests fets, a la part d’al·legacions del document, el SAAS va assegurar que els pagamentsen qüestió són legals ja que van en consonància amb els drets dels treballadors i amb la llei laboral. Tot i així, davant aquestes aportacions, el Tribunal de Comptes manté la seva posició i considera que les irregularitats constatades són reals. 


Per altra banda, l’organisme de gestió financera va especificar que l’hospital nacional llogava consultes a metges privats externs al centre perquè hi desenvolupessin la seva activitat professional sense complir les normes de publicitat i concurrència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT