Un combatiu MoraBanc lluita amb coratge fins a quedar-se sense forces

L’equip d’Ibon Navarro no va perdre la cara al partit davant un València Basket superior en moments clau

33 Bandja Sy tractant d’encistellar pressionat per dos jugadors
33 Bandja Sy tractant d’encistellar pressionat per dos jugadors | ACB Media

ElMoraBanc va fer un partit més que digne ahir a La Fonteta contra el València Basket. Ibon Navarro ja va advertir instants abans del partit en l’entrevista a peu de pista que sabia que «trobarien a faltar els pivots, pero que tractarien d’explotar les seves virtuts i de gaudir».

Com ja és sabut, Diagne i Musli eren les baixes del club del Principat, mentre que Guillem Vives no contava per a Jaume Ponsarnau. Coneixent les lesions dels dos equips, les apostes donaven per favorits als valencians i aquest pronòstic va acabar sent encertat. A més, aquestes baixes del MoraBanc agafen més importància si cap per a aquest matx, ja que jugaven els dos equips que s’emporten més rebots de la lliga i s’havia de sortir a la pista amb els baixets. Cal destacar que abans de l’enforntament es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19 i de dos personatges lligats al València: Alfonso Roig, germà del president del club taronja, i l’exdelegat de camp Martín Labarta.

Ibon Navarro va posar d’inici a Tyson Pérez, Nacho Llovet, Todorovic, Massenat i Senglin per a aquest partit, que, encara que es tractava del primer de cinc, enfrontava a dos equips candidats a passar de fase.

Per la seva part, l’equip amfitrió, ahir cedint el lloc de local als andorrans, sortia amb Abalde, Van Rossom, Tobey, Loyd i Doornekamp.
El primer quart va ser bastant igualat. El MoraBanc començava a sofrir en atac perquè a Tyson Pérez li faltaven socis pel joc interior i l’equip apostava per possessions llargues; inclòs Hannah, que va esgotar el temps en una. Tunde, el nou fixatge, no va sortir com a titular, però va entrar més aviat que tard i ho va fer de manera contundent i amb un punt d’agressivitat necessari. De fet, va cometre falta personal en la seva primera acció.
Qui tampoc va ser titular, però va fer molt bon partit, és Quino Colom. L’andorrà va jugar 17 minuts i li va donar al València cinc punts, tres rebots i dues assistències.

El primer quart va finalitzar 14-22 i amb un 0-6 del MoraBanc en triples. No obstant, van encistellar tres seguits a l’inici del segon quart i es quedaven momentàniament amb un empat al marcador (27-27). El València començava a patir moltes pèrdudes de pilota i el MoraBanc era molt agressiu en defensa, que com ja va anunciar Jelínek uns dies enrere, era la intenció de l’equip. El MoraBanc es va posar per davant de manera puntual (29-27), però dos triples taronja frenaven la remuntada i Navarro demanava temps mort, on insistia els seus jugadors en què s’havia de anar cap a davant amb determinació. Als últims minuts del segon quart, un València liderat per Abalde va passar per damunt dels tricolor amb un parcial de 0-10. Els nervis i el cansament dels jugadors eren visibles i Hannah va desaprofitar l’última possesió abans del descans (41-50).

El tercer quart també va començar amb un parcial de 0-8 per als valencians, però un triple de Senglin donava forces al conjunt del Principat per continuar lluitant. Tyson Pérez no es va arrugar quan li van pitar la quarta falta personal i va seguir jugant al límit i lluitant cada pilota. Tunde va anotar en aquest quart els seus primers punts amb la seva nova samarreta i va aconseguir un total de sis en tot el partit. Cap dels dos equips va fer un bon tercer quart, però el MoraBanc seguia viu (60-67). A l’últim quart, van faltar les forces i el València va aconseguir més avantatge. El partit va finalitzar amb un resultat abultat (74-90) on la clau va estar al encert en els triples: 28% del MoraBanc per un 52% dels taronja. Senglin i Jelínek van ser els millors del MoraBanc.

«Agraeixo molt l’esforç a l’equip»

Ibon Navarro va evidenciar les dificultats amb les quals s’enfrontava  l’equip i va saber valorar l’esforç de tot el planter al partit contra el València BC: «no és necessari parlar de les condicions en les que aplegàvem amb les absènsies dels dos 5, però he d’agrair l’esforç a l’equip, el ser fidel a fer el que voliem fer».

També es va referir a la superioritat tècnica del rival, encara que el MoraBanc li treia una posició a la lliga quan es va aturar: «el València és superior i ho ha demostrat». D’altra banda, va fer un anàlisi realista de la situació referint-se a algunes pèrdudes de pilota no forçades pel contrari que van suposar coses dolentes a nivell mental: «només ens queda veure què podem fer millor, com podem potenciar les nostres virtuts i controlar algunes pèrdudes que, a nivell anímic, han sigut dures».  A més, va afegir que els tricolor ja han de pensar en el següent enfrontament davant l’Herbalife Gran Canària, que tindrà lloc demà: «en 48 hores tenim un altre partit. Anem a tractar de repetir les coses bones que hem fet i millorar les que no».