PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo aprova la rebaixa salarial per unanimitat

Els cònsols s’abaixen el sou un 15% i els consellers un 10%

Per Victoria Gómez Pérez

El Comú de Canillo.
El Comú de Canillo. | SERGI PÉREZ

El Comú de Canillo va aprovar ahir per unanimitat rebaixar el salari del seu equip de govern en un gest de solidaritat davant la crisi econòmica generada per la Covid-19. Així, i segons va informar el cònsol major, Francesc Camp, tant ell com el cònsol menor, Marc Casal, s’abaixaran el sou un 15%, mentre que la resta de consellers ho faran un 10%. Tot i això, Camp va recordar que els membres del comú canillenc són, juntament amb els d’Ordino, els que de per si tenen els salaris més baixos i que des del 2011 mai se l’han revisat a l’alça, de manera que, en comparació, «la rebaixa suposa un 25%». 

Així mateix, Camp va explicar que el grup de la minoria, Objectiu Comú, va proposar que els diners sobrants de la rebaixa dels seus sous es destinessin a pagar el foc i lloc de tots els ciutadans de la parròquia amb un ajut de sis euros per persona, mentre que Demòcrates + Independents aposta per només ajudar els més necessitats. «Agraïm la col·laboració de l’oposició, però nosaltres creiem que els ajuts s’han de facilitar a qui ho està passant més malament», va afirmar el cònsol. Per aquest motiu, també es va aprovar la donació d’un crèdit de 10.000 euros que s’entregarà avui a Càritas «per tot el suport que ens han donat aportant alimentació i productes frescos als temporers» durant el confinament. 

 

Ajornament fiscal

En la mateixa sessió de comú també es va donar llum verda a un nou ajornament del calendari fiscal, que preveia començar a cobrar les taxes comunals del mes de març a finals de juny. «Fins que no tinguem el pla d’ajudes per a empreses i famílies definit, no començarem a cobrar res», va assegurar Camp. Aquest pla, però encara no té data de publicació, si bé les primeres taxes –de radicació, enllumenat públic i foc i lloc– es preveu començar-les a cobrar a finals el mes que ve. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT