PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El segon equip del MoraBanc no competirà a la Lliga EBA

El club tricolor obre un parèntesi pel Sènior B durant la pròxima temporada

33 Toi en un partit amb la selecció.
33 Toi en un partit amb la selecció.

El MoraBanc va anunciar ahir que el segon equip no competirà el pròxim any en la Lliga EBA. El club va  apel·lar la decisió a  «la necessitat de donar més marge de progressió a alguns dels talents del club o els estudis universitaris fora del país».


No obstant, «la nostra idea és poder tenir un segon equip a la LEB Plata en uns anys i aquest parèntesi a la EBA creiem que és el pas que hem de fer en aquesta direcció», afirmava el General Manager Francesc Solana.


Jugadors importants com Aaron Guzmán, Hugo Bartolomé i Alexis Bartolomé jugaran a Leb plata o Or cedits, un fet que quedava recollit en la progressió dels seus contractes.


 «El club treballa per trobar el millor destí possible per tres jugadors formats al club des de ben petits», afirmaven des del club. Tanmateix, Martí Obiols, Bruno Bartolomé i Eric Hurtado marxaran d’Andorra per cursar estudis universitaris.
D’altra banda, fa dos dies es va saber que Cinto Gabriel, més conegut com Toi, deixava l’entitat després de vuit anys i, ara, s’entèn millor aquest comunicat que va llançar a les seves xarxes socials. «Tanco una etapa a Andorra» deia el jugador, que també afegia que ha sigut «segurament la més increïble, bonica i apassionant de la meva vida, i ha sigut gràcies al MoraBanc».

 

Sis de sis  

Es tractava d’una relació perfecta per a les dues parts i així ho va fer saber també l’entitat: «és un exemple d’amor al club i de treball». Toi declarava que ha acabat sentint l’escut «com seu». I és que Toi va aconseguir ser llegenda tricolor gràcies al famós sis de sis amb Guillem Colom, al que també anomena al comunicat. Van guanyar junts la Copa Catalunya, la Copa Príncep i la Copa Federació amb el club i l’Eurobasket dels Petits Estats amb la selecció a Gibraltar davant Malta.


A més, van aconseguir el doble  ascens a la lliga EBA i a l’ACB, ja que competien amb el segon equip, però també gaudien de minuts amb el Sènior. 
Sense dubte, Colom i Gabriel han fet una mica més gran el bàsquet andorrà amb tots aquests triomfs.
Toi es va lesionar al novembre jugant davant el Vic i, al desembre, va ser operat del lligament creuat anterior del genoll dret, pel que semblava que la decisió d’abandonar el club estava relacionada amb la lesió.


Avui, el seu amic i company Guillem Colom jugarà a La Fonteta. Li podrà dedicar una victòria a Toi?

PUBLICITAT
PUBLICITAT