PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’aprova el nou reglament dels notaris que manté els honoraris

El Govern vol adquirir material teconològic per les escoles

Per Lídia López

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa posterior al Consell.
El ministre Eric Jover durant la roda de premsa posterior al Consell. | SFGA / CESTEVE

El Consell de Ministres celebrat ahir va aprovar el Reglament del Codi Deontològic de les normes internes i dels honoraris dels notaris a petició del  ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. El text va ser consensuat amb la Cambra de Notaris i permet oferir una «cobertura més regulada» segons el ministre Portaveu, Eric Jover. Així mateix, es disposa les obligacions dels professionals, les incompatibilitats amb l’exercici de la professió i els barems dels honoraris remuneradors, que no pateixen cap canvi respecte del passat acord de l’any 2000.

D’altra banda, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va presentar diverses propostes, com l’adquisició de material informàtic i multimèdia per valor de 150.000 euros que equiparan amb millors eines tecnològiques les escoles dels tres sistemes educatius del país. Pel que fa a estudis internacionals, es va aprovar el reglament que regula el reconeixement de qualificacions d’ensenyament superior estrangeres i la convocatòria de beques d’estudi al Japó per al curs 2021-2022. Finalment, es va actualitzar el Reglament de l’Accés als nivells de l’Ensenyament Superior estatal, que a grans trets, contempla l’adquisició d’unes titulacions mínimes per tal d’accedir als estudis superiors del país.

També, i a petició de  la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, es va dur a terme l’adjudicació de l’arrendament de les finques rústiques de Casa Rossell, a Ordino. Els lots d’explotacions agràries tenen un valor d’entre 250 i 900 euros. 
Per últim, i a  proposta del titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es va aprovar el preu mínim inicial i de venda al públic dels productes de tabac i la modificació de 146 referències que serà publicat aviat al BOPA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT