PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Tenir l’oportunitat d’acabar la lliga és molt bonic i molt exigent»

Todorovic opina que la tornada de la lliga ja és un motiu de motivació encara que sigui sense públic

Per El Periòdic

El MoraBanc a València.
El MoraBanc a València. | BCA

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, i l’aler Todorovic van donar ahir una roda de premsa prèvia al partit d’aquesta tarda contra el València Basket al debut de la fase final de la Lliga Endesa.


Tant el jugador serbi com el tècnic basc es mostren molt contents i motivats davant la represa de la competició. «De segur que tots els equips tenim els mateixos desitjos. Tenir l’oportunitat d’acabar la lliga és molt bonic i molt exigent i una bona manera de motivar-nos, ja que hem passat tres mesos sense jugar i volem guanyar i donar el millor de nosaltres»,  va manifestar Todorovic. 


Per la seva part, Ibon Navarro va destacar que no s’han de guiar pel primer partit de lliga en el qual el MoraBanc va caure amb duresa davant els taronja (89-68): «Vam encaixar un parcial de 20-0 quan ells van canviar la intensitat en un moment del partit i va suposar un tsunami per a nosaltres». Cal recordar que en aquell fatídic segon quart els tricolor només van anotar nou punts i van arrossegar aquest desavantatge durant la resta del matx. A més, es suma la complicada situació actual: «no crec que aquell partit sigui una referència; portem tres mesos sense competir», va afegir.


El fet de jugar contra l’equip local resulta merament anecdòtic a causa de l’absènsia de públic: «La Fonteta sense públic no és el mateix», però «no hi ha precedents de com afecta a un equip local jugar sense públic. És un bon experiment per a veure com es motiven i s’activen els jugadors», va aclarir el preparador espanyol.


No obstant, creu que els valencians sí tenen un lleuger avantatge al comptar amb més jugadors disponibles: «tots els equips tenim les mateixes limitacions i cap té avantatges, encara que els planters més llargs, como el del València, Barça o Reial Madrid sí».


Sobre l’estat de forma de l’equip, Ibon també va mostrar la seva incertesa, que creu que és comú per a la resta: «Tot el que envolta el torneig és nou i això ho fa imprevisible. Ens preocupem del primer partit, encara que els equips que juguen abans ens poden donar alguna pista». «Hem tingut temps suficient per preparar aquests cinc partits més o menys bé. Hem de començar a jugar i veure les sensacions que tenim», va reconèixer Todorovic.


Un dels fantasmes que envolten el vestidor del MoraBanc és el relatiu a les baixes. És sabut que els pivots Dejan Musli i Moussa Diagne no estaran a La Fonteta per a aquesta fase final i l’equip haurà de reorganitzar-se. «És un problema venir sense ells, però jugarem utilitzant les nostres armes. No volem pensar en els que no estan, sinó aprofitar els que sí de la millor manera», va dir el tècnic referint-se als dos jugadors.


Però també va recordar que «al mes de desembre, vam perdre dos quatres i ho vam fer bé. L’exigència no ens ajuda, però és un problema de més equips».
No obstant, també hi ha altes al club del Principat amb la incorporació de Babatunde Olumuyiwa, més conegut com Tunde, procedent del B the Travel Brand de Palma de Mallorca de Leb Or. El poc de temps que porta l’africà al planter posa en dubte la seva presència al quintet inicial: «És clar que ens ajudarà. Veurem quants minuts pot jugar. Després, ja estarà més integrat i tindrà més minuts al segon i al tercer partit», va aclarir Navarro.


Amb aquest ball d’altes i baixes a la posició de pívot, el tècnic va defensar que la idea de joc és la mateixa que ha donat tan bons resultats fins que es va aturar la lliga Endesa fa ja més de 100 dies: No hem canviat massa el pla inicial perquè tenim cincs ràpids i mòbils i això no va en contra del que volem, encara que hem de fer petits ajusts i hi haurà coses que no podrem fer».


Aquesta setmana ja va advertir David Jelínek, també en roda de premsa, que «no hi ha que deixar-los córrer», pel que la velocitat serà un punt clau per evitar els contraatcs del València Basket aquesta tarda.


Todorovic també comparteix l’opinió de no modificar l’estil de l’equip tot i els contratemps: «tenim jugadors preparats i amb experiència i hem treballat molt aquest últim mes. No hi haurà que fer alguna cosa molt diferent a lo habitual, només una mica més de concentració perquè tot és nou».


El MoraBanc jugarà un total de cinc partits amb un dia de descans entre cada enfrontament. L’Herbalife Gran Canària, Casademont Saragossa, Reial Madrid i San Pablo Burgos seran els rivals que li quedaran al club tricolor després del partit d’aquesta tarda.


El MoraBanc era sisè a la classificació quan es va aturar la competició. Dos dels rivals, Reial Madrid (segon) i Saragossa (tercer) estaven fent una millor temporada que els de Navarro. El València era l’immediat perseguidor amb un triomf menys. San Pablo i Herbalife eren dècim i undècim, respectivament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT