PUBLICITAT

Comença la construcció de la xarxa de calor

El servei s’instal·larà a Andorra la Vella i les obres duraran 10 mesos

Per El Periòdic

Canonades de la xarxa de calor
Canonades de la xarxa de calor | ANA

Ahir van començar els treballs de construcció de la xarxa de calor d’Andorra la Vella. La previsió és que les obres tinguin una durada de 10 mesos i que es divideixin en tres trams d’actuació. 


Per a la construcció de la xarxa de calor en qüestió, s’instal·laran unes canonades que permetran transportar la calor en forma d’aigua calenta perquè els edificis de la zona la puguin utilitzar com a calefacció i com a aigua calenta sanitària. Així, un cop finalitzats els treballs de la fase 1, unes 600 llars ja s’escalfaran amb calor provinent d’aquesta infraestructura que proporciona una energia més eficient i sostenible. La intenció és aconseguir millorar la qualitat l’aire dels habitants d’Andorra la Vella, eliminant cada any emissions assimilables a les de 3.500 vehicles.

Trams d’obres

Les obres del primer tram tenen una durada prevista de 3 mesos i mig i afectaran la zona compresa entre el Poliesportiu d’Andorra i la rotonda de Tobira. El segon tram, que s’executarà a partir de finals de setembre, va des de la rotonda de Tobira fins al carrer de la Grau. El tercer, finalment, connectarà les zones on es troben el Centre Esportiu dels Serradells i la nova Seu de la Justícia. Si els treballs van a bon ritme i no es veuen afectats per cap incidència, es preveu la finalització de la fase 1 durant l’abril del 2021.

PUBLICITAT
PUBLICITAT