PUBLICITAT

El PS demanarà la dimissió de Costa si no retorna els diners

Consideren que els va cobrar de manera «indeguda» perquè «no ha estat mai Conseller a ple temps»

Per Irene Mas Fàbrega

Susanna Vela i Pere López en roda de premsa.
Susanna Vela i Pere López en roda de premsa. | PS

El líder del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va explicar, ahir en roda de premsa, que si el president del grup parlamentari dels Liberals d’Andorra, Ferran Costa, no retorna els diners que segons el PS va cobrar «de manera indeguda» demanaran la seva dimissió. En aquest sentit, López va considerar que el grup valora que «s’ha retractat ell sol amb el reconeixement que tot allò que estava fent no era correcte». També va explicar que Costa «no ha estat mai conseller a ple temps» perquè ocupa el seu temps amb altres feines: «El que no s’hi val és ara creure que hi ha hagut un canvi en la seva dedicació amb el que ha fet des de principi de la legislatura. Ha compaginat la seva activitat professional amb la seva activitat política». 


Per altra banda, van retreure que durant la roda de premsa que va oferir Costa el dimarts no oferís dades. En aquest sentit, va aportar que «cal que els ciutadans coneguin que els consellers del partit liberal, a part dels 100€ que el Consell General paga de dietes als diferents consellers generals, complementen amb 100€ més i 150€ si és un dia festiu». 


Finalment, el líder del PS va explicar que no duran el tema a la Fiscalia perquè consideren que és d’àmbit polític «essencial» i que s’ha de resoldre a nivell polític. Tot i així, va considerar que «l’altre tema és si la Fiscalia d’ofici hauria d’actuar» a partir del que s’ha publicat a la premsa últimament. 

10% menys pels càrrecs públics

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela va explicar que es va prendre un acord per reduir al 10% de les retribucions dels càrrecs públics: «La motivació ha estat la responsabilitat en un moment difícil per tothom». El Consell General va acordar que la reducció salarial de la Síndica General i la Subsíndica General es fixa en un 20%, en un 15% la dels presidents dels grups parlamentaris i en un 10% per la resta de consellers generals. Vela també va explicar que el grup parlamentari recupera la proposta que el partit va elaborar per la segona Llei Òmnibus que tractava de fer un anàlisi sobre els salaris públics.

Partida extra pels sanitaris

López va apuntar que han fet arribar una pregunta al Consell de Control basada en la proposta d’aprovació d’una partida extraordinària per a la remuneració complementaria pels sanitaris: «És veritat que han rebut un reconeixement molt important des de diferents àmbits de la societat però pensem que això no és suficient i que és urgent una remuneració extra que els faci un reconeixement econòmic».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT