PUBLICITAT

Costa emplaça el PS a dur a la Fiscalia la polèmica del seu sou

Els Liberals consideren que l’acte dels socialdemòcrates és «partidista» amb atacs de l’esfera privada

Per Irene Mas Fàbrega

Ferran Costa en roda de premsa
Ferran Costa en roda de premsa | Grup Parlamentari Liberal

El president del grup parlamentari de Liberals d’Andorra, Ferran Costa, va comparèixer ahir a la tarda per justificar-se davant la polèmica del seu sou que el Partit Socialdemòcrata (PS) li va retreure recentment, constatant la possibilitat que estigués cobrant un sou mensual superior als 6.000 euros com a conseller general. En aquest sentit, Costa va apel·lar al PS a traslladar tot allò del que l’acusen que té caràcter il·legal a la Fiscalia: «Aquests dies, veient la premsa, se’ns ha acusat inclús d’haver comès accions il·legals, però si aquestes acusacions d’il·legalitat són tant clares, la formació socialdemòcrata,hauria de recórrer als mecanismes existents que poden dilucidar aquests temes. Per tant, s’hauria d’anar a Fiscalia. Els puc garantir que en cap moment s’han arribat a cometre fets il·lícits dels quals se’ns acusa». 


En aquest sentit, Costa va expressar que els Liberals consideren la denúncia del PS com un acte «del tot partidista amb atacs personals que ja entren a l’esfera privada». Creuen que «han creuat una frontera que no ajuda ni afavoreix a ningú en tota la classe política» i van titllar els socialdemòcrates d’emprar «una hipocresia i una doble moral gairebé insòlita, sense precedents».

Així, lamenten la «doble moral del PS de reclamar fets als altres que no s’apliquen ells mateixos». El president dels liberals va explicar que en el marc del projecte de llei on es planteja tornar a configurar i establir quins han de ser els percentatges per reduir els sous públics, «sorprenentment, qui mostra més reticència i està en contra de fer rebaixes als salaris públics és el PS».

Així, va explicar que des de la formació Liberal «s’ha defensat que la rebaixa que calia aplicar a tots els Consellers Generals era d’un 15% en el total de les retribucions que percebessin, ja fos amb el salari marcat des de Sindicatura i la retribució complementaria que es vulgui fer des del grup parlamentari liberal, entenem que si la preocupació del PS és justament la gestió del diner públic hauríem d’estar compromesos amb percentatges similars i, en aquest cas, el punt de partida del PS era tant sols una rebaixa del 5% i no tocar aquelles retribucions que venen directament de l’assignació pressupostaria de cada grup parlamentari.

Cap conseller a jornada completa

Davant l’acusació en qüestió i la inacció del Partit Socialdemòcrata per refer esmenes relacionades amb la mateixa sobre el reglament del Consell General, Costa va anunciar que des d’ahir van emprendre un seguit d’accions, entre les quals: «El Grup Parlamentari Liberal a partir d’avui no tindrà cap conseller a jornada completa, serà la primera vegada a la història recent que un grup parlamentari, podent tenir consellers generals a ple temps, no en tindrà cap.  En aquest sentit, emplacem el Partit Socialdemòcrata i el seu grup parlamentari que adoptin allò que s’ha fet sempre, que és que només es pot tenir un conseller per cada tres consellers electes a ple temps i que prediquin amb l’exemple. Si volen anar més enllà i no fer cap exercici de doble moral, que facin com nosaltres: que anunciïn que ells tampoc disposaran de cap conseller general amb una retribució addicional». També va remarcar que han fet públics tots els comptes del grup «en un exercici de total transparència» i estan a disposició de la ciutadania. 


Accions legals

El president del Grup Parlamentari Liberal també va explicar que de moment no s’han emprès accions legals però que la decisió de fer-ho dependrà del desenvolupament de la situació: «De moment veurem com s’esdevenen els fets a partir d’ara, amb la seguretat i amb el sentiment reafirmat que tot ho hem fet d’acord al reglament del Consell General. Si les accions de les altres forces polítiques van en línies que poden ser qüestionables farem el que pertoqui». Així, va constatar que davant la filtració d’informació de dades privades per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social «el Grup Parlamentari Liberal ha decidit parlar amb la CASS, demanar un informe perquè esbrini com aquestes dades han pogut transcendir a la llum pública. No entrarem al terreny de l’especulació. Quan tinguem l’informe fefaent amb la relació dels fets, estudiarem quines són les accions a emprendre si se n’han d’emprendre algunes, contra qui i com».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT