PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc competirà a Europa per quarta edició consecutiva

L’Eurolliga confirma la presència dels 24 equips de la pròxima edició entre els que hi ha quatre ACB

Per El Periòdic

Jelínek, en un partit d’Eurocup davant el Ratiopharm Ulm.
Jelínek, en un partit d’Eurocup davant el Ratiopharm Ulm. | MARICEL BLANCH

El MoraBanc jugarà l’EuroCup per quarta temporada consecutiva. La notícia va arribar ahir, tres dies abans del debut de l’equip al primer partit de la fase de grups a València davant l’amfitrió. Pel moment, els andorrans ocupaven la sisena posició a la classificació del campionat.

L’Eurolliga ha atorgat les places per a les dues màximes competicions continentals abans de que finalitzi la Lliga Endesa, ja que a alguns països, com França o Itàlia,  sí ha acabat la competició nacional. Per tant, la decisió ha estat motivada per la trajectòria i la confiança d’aquest organisme en el MoraBanc. Altres tres equips de l’ACB també hi seran presents: Herbalife Gran Canària, Joventut de Badalona i Unicaja Màlaga. 

Francesc Solana, General Manager del club, va declarar per als mitjans oficials del MoraBanc que «ho mereixen» perquè l’equip «fins que es va aturar la lliga, estava entre els vuit primers sempre i jugant la Copa del Rei».

La pròxima EuroCup començarà el 30 de setembre amb la Regular Season, que finalitzarà el 16 de desembre. Les dades aproximades del Top 16 seran entre el 30 de desembre y el 3 de febrer.  Seguidament, es disputaran els quarts de final, semifinals i final.

Els altres 20 equips europeus participants són: AS Monaco, Basecehir College Istanbul, Buducnost VOLI Podgorica,  Cedevita Olimpija Ljubljana, Fraport Skyliners Frankfurt, Frutti Extra Bursaspor, Germani Brescia Leonessa, JL Bourg, Lietkabelis Panevezys, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Maccabi Rishon, Metropolitans 92 Levallois, Nanterre 92, Partizan NIS Belgrade, Promitheas Patras, Ratiopharm Ulm, Telenet Giants Antwerp, Umana Reyer Venice, UNICS Kazan i Virtus Segafredo Bologna.

 

Musli, lesionat

D’altra banda, el conjunt del Principat va informar ahir de que Dejan Musli no jugarà la fase final de la Lliga Endesa per unes molèsties al genoll. El jugador ja ha abandonat la concentració de l’equip.

 

Jelínek: «Hem de ser durs al partit davant el València Basket»

David Jelínek va donar ahir una roda de premsa.  L’escorta txec creu que «encara que ha hagut alguna baixa, l’equip ja està més o menys al nivell». No obstant, «es veurà la prova al primer partit» davant el València Basket, club del que Jelínek opina que «és favorit per a estar a la fase final». «Tots tenim les mateixes normes i hem d’acostumar-nos», va afegir. A l’enfrontament contra els taronja a la lliga, el MoraBanc va caure per un resultat contundent.  En aquell partit, els valencians van fer molt de mal robant pilotes i anotant fàcil al contraatac. Per això, «s’ha de ser ordenats en atac i no deixar-los córrer». A més, l’ estratègia per al nou matx es basa en què «els jugadors que juguin per fora peguin un pas avant tant en atac com en defensa». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT