PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Modificació de la cessió econòmica encampadana aquest dijous

Mas afirma que l’objectiu és fomentar la construcció d’habitatge de lloguer

Per El Periòdic

Imatge dels carrers d'Encamp.
Imatge dels carrers d'Encamp.

El Comú d’Encamp aprovarà dijous una ordinació per fomentar la construcció d’habitatges plurifamiliars de lloguer residencial permanent. Així, reduirà la cessió econòmica obligatòria al 5% i donarà resposta a una de les preocupacions de la ciutadania de la parròquia: l’accés a l’habitatge.

En aquest sentit, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va recordar que «aquesta és una de les propostes que l’actual majoria portàvem al programa per tal de posar les facilitats necessàries des de l’administració» reconeixent que «es detecta la necessitat d’incrementar el parc d’habitatges de lloguer» a Encamp tot i no ser «la parròquia més afectada pel preu de l’habitatge».

Actualment el Pla d’Ordenament i Urbanisme de la parròquia preveu una cessió econòmica del 10%. D’aquesta manera, amb l’ordinació que s’aprovarà es reduirà al 50%. L’ordinació el que fa és instrumentalitzar un ajut del 50% que es liquidarà en el mateix moment de satisfer l’import corresponent a la cessió econòmica, aplicant el descompte simultàniament.

L’ordinació preveu també els mecanismes per evitar canvis en el futur i que aquests habitatges siguin destinats a un altre ús, ja que els beneficiaris de l’ajut haurien de restituir l’import subvencionat incrementat amb els interessos corresponents.

Des del comú esperen també «generar un incentiu perquè el cost de la construcció d’habitatge plurifamiliar de lloguer permanent sigui més baix i més atractiu» amb la mesura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT