PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un mes sense lamentar cap mort a causa de la Covid-19

Salut informa que s’han recuperat vuit persones més en la darrera jornada

Per Judith Sáez

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El 16 de maig es van registrar les últimes víctimes mortals a causa de la pandèmia mundial Covid-19, al Principat. Van ser una dona i un home de 77 i 75 anys, respectivament. Ambdós es trobaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. En aquell moment, Salut xifrava en 761 els casos totals de persones infectades al país, de les quals 95 eren encara actives. Avui, en canvi, els aquests casos actius pel virus SARS-CoV-2 han descendit considerablement i ho segueixen fent.

En concret, durant l’última jornada han passat de ser 21 a 13 les persones malaltes al Principat, disminuint gairebé a la meitat els infectats. Tot i això, els pacients ingressats a l’hospital segueixen essent els mateixos: vuit, els quals estan a planta del centre. Des del Ministeri de Salut constaten que no hi ha cap cas a la Unitat de Cures Intensives per coronavirus. Per tant, estan disponibles totes les màquines de ventilació mecànica pels pacients que requerissin ser intubats.

Per altra banda, avui només queda un sanitari malalt per coronavirus i cap treballador del personal de cossos especials, a diferència de les dades de fa un mes. En aquell moment, hi havia 22 persones del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i dos funcionaris infectats. Així, dues setmanes després de la reobertura d’establiments comercials i del sector de la restauració al país, no hi ha hagut desestabilització de la corba.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT