PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cor dels Petits Cantors torna a assajar en persona

Els infants i adolescents de la coral rendeixen homenatge als sanitaris

Per Judith Sáez

Assaig del cor dels Petits Cantors a la plaça del centre hospitalari.
Assaig del cor dels Petits Cantors a la plaça del centre hospitalari. | El Periòdic.

Tot i la crisi sanitària, el cor dels Petits Cantors ha seguit assajant durant els darrers mesos a través de Zoom, una de les plataformes per fer videoconferències múltiples més populars arreu. Des que no poden fer-ho presencialment però, han notat que estar tots junts és imprescindible «per trobar l’afinació, el so i la ressonància entre tots». Així ho explicava la directora de l’agrupació, Catherine Métayer ahir, en el primer retrobament en persona del grup, a la plaça del centre hospitalari.

«Cantar amb mascareta és impossible i difícil perquè hi ha un so que no es pot fer. No hi ha vibració i no hi ha ressonància. La solució és cantar molt separades», explicava Métayer abans de l’assaig davant del personal sanitari, a qui el cor va voler rendir un homenatge. «Volíem donar les gràcies a tot el personal sanitari que hi ha donat tot aquí i a escala mundial perquè són ells els que estaven a primera línia i no és fàcil. Andorra ha fet una feina molt maca i molt bona gestió», argumentava.

La mostra va durar uns 20 minuts aproximadament i va comptar amb  parts de l’obra Jubilate Deo, del jove compositor americà, Dan Forest. Cadascuna de les set parts està escrita en un idioma: llatí, àrab, xinès, zulú, espanyol, anglès  i altra vegada, llatí. Serà també una de les que preveuen cantar per la diada de Nostra Senyora de Meritxell, el 8 de setembre. Per això, el 2 de setembre tornaran a actuar en places «per acostumar-se al lloc i donar el so que es vol al moment». També van actuar al Consell a la tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT